Pairi Daiza viert Halloween

Halloween met magie van Chinese lampionnen

Tijdens de Belgische herfstvakantie, van 25 oktober tot 2 november, staat alles in Pairi Daiza in het teken van Halloween, met de magie van de Chinese lampionnen.

20141021-PairiD-Halloween180De herfst is in het land en de kleurrijke taferelen in de natuur vormen alvast een natuurrijk decor voor Halloween. Zo ook in Pairi Daiza, waar honderden pompoenen, chrysanten en siervruchten… de tuinen extra verfraaien. Pairi Daiza is er alvast klaar voor om de bezoekers een laatste keer voor de wintersluiting te ontvangen.

Zo organiseert het park een prachtig Chinees Lampionnenfestival. Ontdek in China een tuin, die verlicht is door honderden Chinese Lampionnen! 
Tussen 13u00 en 14u00 en van 16u00 tot 17u00 is er een speciale ontmoeting voorzien, onder begeleiding van de gidsen en verzorgers, tussen de bezoeker en enkele "enge" diersoorten. In de Mersus kan men terecht voor een direct contact met onder meer slangen, kakerlakken, wandelende takken en reuzenduizendpoten. Naar aanleiding van Halloween zal er dus geen glas meer staan tussen de bezoeker en deze dieren...

In de Oasis kunnen de kids terecht om zich reeds sfeervol te laten schminken (3 euro/grimebeurt). Maar ook de dieren in het prachtige dierenpark genieten van speciale “Halloween voedermomenten”. Onder meer makaken, franjeapen, ringstaartmaki’s, doodshoofdaapjes, stokstaartjes, penseelzwijnen, mangoesten, Afrikaanse en Indische olifanten, leeuwen, nijlpaarden en vleermuizen krijgen een speciaal menu: verrassingspompoenen! 

Ook de bezoekers worden verwend qua eten. Zo is er het concept van Street food “Halloween” met pompoensoep, warme kastanjes, suikerspinnen, glühwein, pannenkoeken, witte wijn en oesters. In de Brasserie is er ook een speciaal herfstmenu samengesteld.

Bij het vallen van de duisternis verandert niet alleen de sfeer maar ook de muziek. Tijd voor grote klassiekers… die de bezoekers de stuipen op het lijf zullen jagen... Het park blijft anderhalf uur langer open dan anders: pas om 19u00 sluiten de poorten. Wanneer de zon ondergaat (vanaf 17u00), blijft het noordelijk deel van de Tuin (Europa en China) open en zullen de paden mooi verlicht zijn.

20141021-PairiD-Halloween640

Het park organiseert een grote foto wedstrijd waarbij men een abonnement voor 2015 kan winnen voor het hele gezin. Poseer gekostumeerd in Pairi Daiza met uw geliefde, uw gezin of uw vrienden en waag alvast een kans om een abonnement 2015 te winnen voor
iedereen die op de foto staat! Het thema van de foto is natuurlijk Halloween...
Een jury zal, onder toezicht van een deurwaarder, 10 winnende foto’s uitkiezen.
Meer informatie op onze website www.pairidaiza.eu (kijk bij “actualiteit” op de home page). Ieder verkleed kind zal een vampierentandsnoepje krijgen aan de ingang van de Tuin.
De normale tarieven gelden tijdens deze dagen...