Fun Facts over Disney's Halloween

Leuke weetjes

Tijdens Disney’s Halloween Festival 2014 kan je elke dag weer genieten van alle Disney schurken in Disneyland® Paris (vanaf 1 oktober tot en met 2 november 2014). Ook dit jaar pakt Disneyland Paris uit met enorm veel pompoenen en acteurs. We lijsten enkele leuke weetjes op...

20141007-DisneyFunFacts180In totaal nemen 45 spoken het Disneyland Park over. Een Franse chef-kok, een Ierse burgemeester, een Italiaan die een draaiorgel bespeeld, een Spaanse schilder ... de geesten van Main Street weerspiegelen niet alleen de culturele diversiteit van het begin van de eeuw in de Verenigde Staten, maar ook de vele nationaliteiten van de bezoekers.

Ongeveer 330 natuurlijke pompoenen, tussen 6 en 70 kg, sieren Disneyland Park. Ook zijn er ongeveer 260 “Funky Disney Pompoenen”, pompoencreaties waarin je unieke personages herkend. Zij bevinden zich verspreid over het Disneyland Park.

De binnenplaats van het kasteel zal overspoeld worden met grote doornstruiken. Deze struiken werden geïnspireerd door de vorm van Maleficent’s bekende hoorns, en dragen een gewicht mee van 2.946 kg. Wanneer de avond valt, krijgt de braam een meer verontrustende look, waarbij de bezoekers worden ondergedompeld in een universum van de heldere, verontrustende kleuren van meer dan 200 LED lichtjes.
Het duurde 10 weken om dit nieuwe decor te creëeren.

Tijdens Disney’s Halloween Festival, treden een 30-tal live muzikanten op die 40 verschillende unieke stukken uit het Disney repertoire zullen brengen.

In totaal zullen 40 artiesten en 22 Disney figuren optreden tijdens “Mickey's Halloween Celebration”, die dit jaar helemaal in het teken staat van het oogstfeest. 
Het heeft 12 weken geduurd om de nieuwe praalwagen “Raise the Rafters” te produceren, waarop de 3 Kleine Biggetjes zichzelf helemaal uitleven tijdens “Mickey’s Halloween Celebration”.

Het naaiatelier van Disneyland Paris heeft al haar kennis ingezet om meer dan 3.500 prachtige Halloween kostuums tevoorschijn te toveren, bestaande uit 2.000 meter gouddraad, 2.000 meter stof en 4.000 knopen.

Ter info:
Parades, shows en vuurwerkshows kunnen aangepast, uitgesteld of geannuleerd worden zonder voorafgaande kennisgeving, voornamelijk in het geval van ongunstige weersomstandigheden.

20141007-DisneyFunFacts640