Halloween in Bobbejaanland

Alle doelgroepen bediend

Halloween vieren wordt stilaan een traditie in Bobbejaanland. Ook dit jaar, van 18 oktober tot en met 2 november, kan je in ’t Plezantste Land terecht voor een portie stuipen op het lijf. Bobbejaanland borduurt alvast verder op vertrouwde elementen, maar tegelijk blijft ze zoeken naar vernieuwing.

20141025-BJLHalloween1802014 was het jaar van de komst van de smurfen. Zij kunnen dus niet ontbreken om een kindvriendelijk tintje te geven tijdens het halloween gebeuren. De blauwe wezentjes zullen tijdens de Smurfenparade alvast in een aangepast Halloweenjasje rondparaderen. 

Halloween in Bobbejaanland is alvast een gezinshappening: voor elke leeftijd is er wel iets te vinden. De 16+ers die houden van een huiveringwekkende schriktocht kunnen tijdens Halloween opnieuw hun hart ophalen in twee doolhoven: het Labyrinth of Evil en House of Phobia. Deze horror mazes zijn bekend van de vorige edities, en ook nu zijn de acteurs in topvorm om de bezoeker de schrik van hun leven te doen aanjagen...

Voor de tieners is er ditmaal ook een extra doolhof: Mirror Mansion. De aangeraden leeftijd is 12 jaar voor deze extra attractie. De uitgang zoeken van deze spookachtige villa wordt wel heel lastig als je omsingeld bent door honderden spiegels. Een geheimzinnige schim duikt op achter je… of toch niet? In Mirror Mansion heerst de verwarring! Bijzonder leuk alvast.

Ook de allerkleinsten kunnen dit jaar bewijzen hoe dapper ze zijn: Trick or treat stelt hun moed op de proef. De ouders zijn alvast niet toegelaten in dit op kindermaat gemaakte doolhof. Geflipte heksen en maffe vogelverschrikkers leiden de kids langs de gangen van het doolhof, terwijl ze griezelige verhaaltjes vertellen. Uiteraard worden aan de uitgang treats uitgedeeld!

Halloween is bovendien een sfeervol evenement. Het park koos er voor om vooral 1 locatie in het park extra onder te dompelen in een griezelig sfeertje: namelijk Cowboystad. Pompoenen en spinnenwebben kleuren alvast het westernstadje. Met de show Graveyard City duiken heksen, zombies en grafdelvers op vanuit alle kleine hoeken. Zij halen hun griezeligste dansmoves boven en zorgen twee keer per dag voor een live halloweenspektakel.

Wie z’n halloweenhonger nog niet heeft gestild met de enge sfeer in het park, kan z’n hart ophalen in het theater, waar Paul, het hoofdpersonage in de illusieshow Nightmares, op halloweenavond terecht komt in een bloedstollende nachtmerrie. In een wereld geregeerd door de Koningin der Nachtmerries is het verschil tussen dromen en werkelijkheid onmogelijk te zien.
Magus Utopia (ofte: Marcel Kalisvaart) heeft al heel wat prijzen op zijn naam staan, waaronder die van Wereldkampioen Illusionisme 2012. Hij treedt op over de hele wereld: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Turkije, VS, China,... Hij gaf vorig jaar ook deze gelijknamige show onder de naam Prince of Darkness. Het concept van de show is identiek gebleven maar is in een jaar tijd enorm gegroeid waarbij je als bezoeker werkelijk wordt meegezogen in een verhaal dat aan elkaar verbonden is door diverse acts. Nightmares is een bijzonder hoogstaande show, een wervelende voorstelling. Verwacht zeker geen opeenvolging van stoffige illusie-acts, maar hou je vast voor een niet alledaagse show.
Haal (gratis) tickets op die een stoeltje garandeert voor een van de vier dagelijkse voorstellingen.

20140930-BobbejaanlandH640

Voor zij die graag extra lang griezelen, heeft Bobbejaanland twee nocturnes op het programma staan. Op 25 oktober en 31 oktober blijft het park open tot 22u00 en wordt de avond afgesloten met een spetterend vuurwerk. Er zijn dan ook optredens van Noa Neal, Savanna, Taylor Jones, Boycode en Popkidz.

Bobbejaanland is dagelijks geopend van 18 oktober tot en met 2 november. Details over de openingsuren vindt u hier: http://www.bobbejaanland.be/kalender

Foto's: Parkworld, Bobbejaanland en Bobfans.be