Vele klassiekers op het programma

Vanaf 1 oktober tot en met 2 november 2014 kunnen de bezoekers weer opgaan in Disney’s Halloween Festival. Elke dag weer is het genieten blazen met al die Disney schurken in Disneyland® Paris.

20140930-DisneyH180Nieuw dit seizoen zijn Maleficent’s schurken. Aanrader is de spectaculaire voorstelling van Maleficent en haar handlangers bij het Kasteel van Doornroosje. Er is ook de mogelijkheid om met hen op de foto te gaan.
Tijdens Disney’s Halloween festival stelen Maleficent en de andere Disney schurken de show! Maleficent en de andere schurken verwelkomen de bezoekers tijdens Disney’s Halloween Festival op Central Plaza. Al deze grieze-leuke figuren gaan graag met de bezoekers op de foto! Daarnaast heeft Maleficent het Kasteel van Doornroosje dit jaar betoverd! Zij nodigt haar mede schurken uit om haar te vergezellen op de binnenplaats van het Kasteel. Dit sprookjesachtig gebouw is immers begroeid met een reusachtige bramenstruik. Dit is de ideale plek voor een foto met een van de schurken. De bramen veranderen van kleur zodra de avond valt.

Er is ook de traditonele Mickey´s Halloween Celebration. De Disney figuren hebben besloten om speciaal voor de gasten van Disneyland® Paris een parade te organiseren met de herfst als inspiratiebron.
Dit jaar opent Daisy de Parade, gevolgd door de Drie Kleine Biggetjes op een gloednieuwe wagen. Op de wagen, omringt door uilen, zwarte katten, spinnen en vleermuizen, dansen de Drie Kleine Biggetjes en hun vrienden op countrymuziek!
Alle Disney figuren maken van de mogelijkheid gebruik om te pronken met hun mooiste Halloween kostuums. Donald gaat op verkenningstocht door de wondere wereld van de herfst en wordt begeleid door zijn onafscheidelijke neefjes Kwik, Kwek en Kwak. Oom Dagobert is vastbesloten om zorgvuldig te waken over een vreemde pompoen die naar het schijnt zijn gewicht in goud waard zou zijn.

Mickey en Minnie brengen een eerbetoon aan het oogstseizoen vanuit een enorme hoorn des overvloeds, gevuld met kleurige herfstblaadjes, siervruchten en pompoenen. Achter hen volgen Knabbel, Babbel, en de charmante Clarice, die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om zo veel mogelijk noten te hamsteren.

Spoken overheersen het Disneyland® Park. Ze dachten zich op de achtergrond te houden, maar bezoekers kunnen de spoken ontmaskeren en vereeuwingen door hen te fotograferen! Vanaf 1 oktober gebruiken de voormalige inwoners van Main Street, U.S.A. Halloween als het perfecte excuus om hun gezellige huiskamer te verlaten. In een vrolijke en ontspannen sfeer nemen de spoken Main Street, U.S.A. over en proberen zich te verstoppen in het decor. Spookjagers worden uitgenodigd om hen te ontmaskeren met hun camera´s.

20140930-DisneyH640

Er staan ook grappige ontmoetingen met de Disney sterren op het programma: de Disney figuren zoals Minnie en Goofy trekken hun mooiste outfits aan om bezoekers te verwelkomen in de kleurrijke sferen van Halloween. Minnie nodigt de bezoekers van Disneyland Paris uit om haar creatieve dromen mee te beleven en verwelkomt hen in de Costume Corner. Goofy heeft dan weer een fantasievolle snoepmachine ontworpen voor zowel de jonge als oude zoetebekjes.

Er is ook Jack en Sally's kerkhof (bekend van Tim Burton's The Nightmare Before Christmas). Het beroemde koppel uit Nightmare Before Christmas nodigt bezoekers van Disneyland® Paris uit voor een huiveringwekkende ontmoeting!

De grote finale is op 31 oktober, de Halloweennacht. Dan staat er Disney's Halloween Party in Disneyland® Paris op het programma! Het Park blijft speciaal voor de gelegenheid open van 20.30 uur tot 01.00 uur ‘s nachts. Tijdens dit feest kunnen de bezoekers een mysterieuze sfeer met onverwachte animaties, overheerlijke verrassingen en een duivelse sfeer verwachten. Tijdens volle maan komen de spoken, de Disney schurken en andere duistere gedaantes het park ingedwaald en verspreiden zich over de 5 landen van het Park. Als klap op de vuurpijl kunnen gasten genieten van een extra spectaculaire avondshow van Disney Dreams! Dit is een betaald evenement: €41,00 per persoon. Gratis voor kinderen tot en met 3 jaar.