Halloween in Parc Astérix 
van 18 oktober t.e.m. 2 november

In Parc Astérix nabij Parijs wordt alles in gereedheid gebracht om het traditionele Halloween-festival te vieren. "Peur sur le parc" vindt plaats van 18 oktober tot en met 2 november, en telt 5 nocturnes.

20141023-PAx180Dit jaar heeft het park alle spookhuizen in eigen beheer genomen en presenteren ze enkele nieuwigheden. 150 acteurs zetten hun beste beentje voor om het feest onvergetelijk te maken.
Zo is er "La Maison de la Peur". Het is afgeraden voor jongeren onder de 16 jaar om dit spookhuis te betreden. Vanaf 12u00 kunnen de bezoekers hier terecht om pure horror te ontdekken met vreselijke monsters, waaronder bloeddorstige vampieren en zombies.

Er is bovendien opnieuw "La Colère d’Anubis", een Egyptisch Spookmuseum met uit de doden verrezen Farao’s en mummies. Leuke en unieke approach, al was het qua spookhuis eerder middelmatig qua horrorgehalte.
In het Parijse gedeelte van het park, le Vieux Paris, dwalen ook spoken, heksen en geesten rond. Zij hebben een vreemde vloek gelegd over de straten van Oud Parijs. De doortocht belooft alvast best spannend te worden. Er zijn ook enige nieuwigheden: heksen maar vooral gigantische spinnen kruipen rond in de straten, maar ook hoog boven je hoofd in gigantische webben. Een griezelige magier haalt allerhande misselijkmakende trucs uit. En ja, er komen maden, scheermesjes, ratten en ook wel wat bloed aan te pas. Niet voor doetjes.

Daarnaast heeft het Franse pretpark ook enkele leuke attracties aangepast aan het seizoen. Het al enge "Le Transdémonium" krijgt nu ook eens echte spoken en geesten op bezoek die zomaar opduiken uit de muren en de gangen. De ronddraaiende kookpotten van "Les Chaudrons Infernaux" staan helemaal op springen nu… In "Le Chemin des Sorciers" is de legendarische baan la Nationale 7 veranderd in een duivelse baan die duidelijk behekst is…
In het 3D theater speelt een nieuwe 3D-film. Een huis wordt te koop aangeboden maar de levende speelgoedpopjes en huisdieren gaan daar niet mee akkoord. Daarom proberen ze de geïnteresseerde kooplustigen op andere gedachten te brengen door een spookachtige sfeer in het huis op te roepen… Een leuke tip om ook deze te ontdekken, helaas geen 4D effecten.
Ook dit jaar is er ook het familie-spookhuis "Mission Perdue", een 3D-ervaring waarin men tussen de sterren op zoek gaat naar een vreemde planeet. De bezoeker ontdekt bizarre ruimtes door middel van een 3D bril. Leuke effecten met de laser en dark light en ook de dito desoriënterende effecten zoals draaiende tunnel, opblaas-gaanweg en spiegels zorgen voor een niet alledaags spookhuis. Er komt geen bloed bij te pas en daarom best toegankelijk voor families.
In het Gallische dorp is er voor de jongsten vanaf 13u00 ook allerlei pret en animatie voorzien.

20140909-PAx Peur640

Er zijn ook 5 nachten van terreur, namelijk op 18, 25, 30 en 31 oktober en op 1 november. 
Het is dan ook het moment om eens een ritje te wagen in het duister op Tonnerre de Zeus, Goudurix of OzIris. Bovendien is er nabij OzIris ook een betoverende show Mage Iris, een show vol klank- en lichtspel.

Parc Astérix heeft een uitgebreid attractieaanbod. Het park is te combineren met Disneyland of een dagje Parijs, of waarom niet een tweede dagje Parc Astérix.
Overnachten kan nabij het park. Neem contact op via Kristof Holidays voor de beste deals. Hij helpt u ook verder met extra tips.

KristofHolidays300150-ParcAsterix

Halloween vindt plaats van 18 oktober tot en met 2 november. Het park is tijdens de periode geopend van 10u00 tot en met 18u00.
Tijdens de nachten van 18, 25, 30 oktober en 1 november start de nocturne van 17u00 tot en met 22u00. Het avondtarief bedraagt 30 Euro. Op Halloweennacht, 31 oktober dus, verschuift de timing een uurtje naar achteren en betaalt men 5 Euro extra.