Horror Nights in Europa-Park

Voor zowel familie als de horror-fan
van 27 september tot en met 2 november

Europa-Park is gereed voor een van de grootste Halloween-feesten in Europa. Vijf nieuwe haunted houses en de eerste Europa-Park-musical, getiteld "Spook me" staan alvast op het menu. Voor de échte horror-liefhebbers zijn er weer de alom vermaarde ”Horror Nights”.

20140918-EP-HorrorNights180Van 27 september tot en met 2 november kunnen bezoekers genieten van de meer dan 100 attracties en shows, en tegelijkertijd griezelig vermaakt worden tijdens de extra Halloween-evenementen. De herfst staat traditioneel in teken van Halloween en Europa-Park is toch wel mee een van de toonaangevende parken voor dit griezel-leuk festijn.

Je kunt er bovendien ook niet naast kijken: midden in het park staat een gigantische pompoen met een hoogte van 42 meter. Hieronder schuilt de indoor-achtbaan Euro-Sat, die speciaal voor deze periode getransformeerd werd in de grootste pompoen ter wereld. Ook het park kleurt oranje: meer dan 160.000 (!!!) pompoenen, 100.000 herfstplanten, talloze skeletten en andere versieringen staan garant voor een bijzondere beleving. Ook enkele shows zijn aangepast aan het griezel-thema.
Zelfs in de keuken van het park is dit thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoen-soep. Wil je spaghetti eten, dan bestel je gewoon ‘gebraden spinnenbenen’.

Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar die een spookhuis willen bezoeken, is er een milde versie van een 'haunted house' gebouwd: "Lost Souls". Het zal hen zonder twijfel de nodige kippevelmomenten geven.

Voor het eerst zet Europa-Park tijdens Halloween ook een musical op de planken. "Spook me" is gebaseerd op de figuren uit het Geisterschloss dat zich sinds 1982 in het park bevindt.

20140918-EP-HorrorNights640

Horror Nights 
Vele bezoekers zijn dan vooral gek van de pure horror tijdens Halloween, end an zijn de ”Horror Nights” de ideale gelegenheid om de adrenaline te voelen stromen. Voor dit evenement werd een speciaal terrein ingericht, waar op een 21-tal avonden rondlopende zombies, griezels en andere wezens de kust onveilig maken.
Hoogtepunten zijn de haunted houses "Nightmare", "De vloek van de weerwolf", "The Dead Inside 2.0", "The Crypt - herboren" en "Labor". Onverschrokken bezoekers worden door deze doolhoven geleid en weten nooit wat hen te wachten staat. Ook de trouwe bezoekers niet, want alle huizen zijn nieuw of vernieuwd! In totaal zijn er ook drie scare zones. Aanrader is ook de speciale ijsshow "Horror on Ice V - Hellfire", waar vreemde geesten zich meester maken van de ijspiste en een donkere verhaal vertellen van een duivelse wereld.
Enkele attracties waaronder Pegasus, Matterhornblitz en Fluch der Kassandra zijn een aanrader om eens in het donker te beleven. Om de avond af te sluiten is er op een aantal dagen vanaf 23u00 de Vampire’s Club met DJ’s en dance-muziek. 
De ”Horror Nights” vinden dit jaar van 26 september tot en met 1 november plaats, elke vrijdag, zaterdag, de gehele Festivalweek en op 2, 12 en 19 oktober. Kaarten dienen vooraf besteld te worden via www.horror-nights.de
Toegang voor de Horror Nights vanaf 16 jaar en ouder.

Extra activiteiten tijdens de Festivalweek
Van 25 oktober tot en met 2 november vindt het Halloween-Festival plaats. In deze week zijn er extra activiteiten die garant staan voor een flinke dosis kippenvel:
- Iedere avond vindt de spectaculaire show “Halloween Circus” plaats. Parkbezoekers kunnen deze show van de bekende DJ BoBo gratis bezoeken en getuige zijn van bijzondere lichtshows en 3D-projecties.
- SWR3 Halloween-Party: op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd. Terwijl bezoekers in verschillende attracties dansen op muziek van de DJ’s, draaien ander bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. Voor toegang tot de SWR-Party dient men vooraf tickets te kopen.
- Rondom het kasteel van Europa-Park vindt in de Festivalweek een middeleeuwse griezelmarkt plaats.

KristofHolidays300150-EuropaPark

Overnachten
Als men over de grootste schrik heen is, kan men lekker overnachten in de zachte bedden van de vijf bijzondere themahotels. Europa-Park heeft daarnaast nog een camping, ingerichte blokhutten, huifkarren en tipitenten.
Overnachtingen zijn eenvoudig te boeken via Kristof Holidays.