Donkere wolken boven Toverland

Attractiepark Toverland vier Halloween

Halloween is duidelijk populair, zo ook in Attractiepark Toverland. Het Nederlands Limburgse park had vier succesvolle Halloween Nights in 2013 en trekt die lijn verder door dit seizoen met maar liefst zes gruwelavonden. Tijdens deze Halloween Nights is het park in handen van vele angstaanjagende figuren. Zij hebben maar één doel: de bezoekers de stuipen op het lijf jagen!

20141021-ToverlHall180De hel breekt los tijdens de Halloween Nights. Deze staan geprogrammeerd op volgende data: 17, 18, 24, 25, 31 oktober en 1 november. Het park is dan geopend tot 23u00.
Tijdens die avonden wordt iedereen belaagd door zombies, mummies en kwaadaardige Dwervels. Het park is opgedeeld in verschillende scarezones met bijpassende thematisering, muziek en angstaanjagende figuren. Sfeer is het codewoord, verwacht niet rauwe horror. 
Nieuw dit jaar is het Labyrinth of Hell, een doolhof waarbij de weg terug geen optie is! Ook nieuw is de Zombie Zone. Daar hebben zombies Villa Fiasco overgenomen, en zij dulden geen ongewenste bezoekers. 
Ook is er de DesTroy Zone, waar de weer tot leven gekomen Troy strijders al marcherend de macht overnemen.

Toch vergeet Toverland haar huidig publiek niet tijdens deze griezelperiode en organiseert het park daarom van vrijdag 17 oktober tot en met zondag 2 november Happy Halloween. Kinderen kunnen heksen en tovenaars ontmoeten op het gezellige en griezelige heksenplein in de Hex Relax area of dwalen in het Happy Halloween doolhof. Maar er is ook de speciale Halloween Toverstaf die je tegen betaling kunt aankopen. Hiermee kun je alle mummies en zombies laten afdruipen.

Het park gaf bovendien eerder aan om het park de komende tien jaar uit te breiden. De eerste nieuwe uitbreiding zal plaatsvinden in Noordelijke richting, het gebied rond de vijvers, aansluitend aan de ‘Magische Vallei’. Dit zal wederom een buitengebied worden in een thema met verschillende spectaculaire attracties. Toverland ziet hier graag een achtbaan en een attractie waarbij de bezoeker kan genieten van uitzicht over het park. Hiermee wil het park zijn reputatie van kinderpark van zich afgooien.
Een nieuwe inkom zal niet alleen dienen om zo de capaciteit te vergroten en wachtrijen te beperken, maar ook om de eerste indruk van het park anders te laten aanvoelen, want nu kom je binnen in het Land van Toos dat zich voornamelijk op kinderen richt.
Door met Halloween nu ook al een stapje verder te gaan, wil men op die manier ook reeds een ander doelpubliek aantrekken.

20140905-Toverl Hallow640

Toverland zorgt op de Halloween-nocturens op een magische manier voor een totaalervaring waar vooral Halloween-sfeer centraal staat in plaats van het angstwekkende. Mistige thema-gebieden en mysterieuze figuren bevolken de verschillende scare zones, met af en toe een op hersens beluste zombie, een verwilderde kannibaal of een met een kettingzaag in het rond zwaaiende maniak, en dit alles met een rood oplichtende (Des)Troy op de achtergrond. Leuke aanrader voor gezinnen met kinderen boven de 12 jaar.

Het park lanceert nu reeds de mogelijkheid om tickets te bestellen met een speciale vroegboekkorting van 5 Euro op de reguliere entreeprijs. Deze actie is van tijdelijke aard. Meer details over deze tickets, maar ook voor het uitgebreide programma en een beschrijving van de verschillende scarezones op: www.toverland.nl/halloween

Belangrijk: Het is bezoekers niet toegestaan om zich te verkleden, schminken en/of met een masker het park te betreden.