Plopsa pompoen-uitdaging

Piet Piraat kiest de beste pompoensoep

Piet Piraat en Berend Brokkenpap kroonden de pompoensoep van Saskia Springer uit Essen tot beste pompoensoep tijdens een spannende finale in het Plopsa Theater. De vijf finalisten lieten er één voor één hun soep proeven door het vrolijke duo.

2013-10-PlopsaPompoen180Saskia wint een jaar lang gratis toegang tot de vijf Plopsa-parken voor haar hele familie én het gewicht van de vader in pompoenen. “Dat is zo’n 75 kilogram”, lacht Saskia, ”Ik vind het geweldig dat we gewonnen hebben. Mijn geheim? Ik gebruik mascarpone in plaats van room en werk de soep af met bieslook. Speciaal voor Piet Piraat en Berend maakte ik samen met mijn dochtertjes Chayien en Selena spinnen voor de soep. Dat zijn gehaktballetjes met spaghettipootjes.”

“We merken dat onze fans vaak kooktips en recepten uitwisselen via de Plopsa-Facebookpagina. Vorig jaar beweerden héél veel mama's en papa's dat hun pompoensoep de lekkerste was. Dus besloten we dit jaar een competitie te organiseren en uit te zoeken wie nu echt de beste pompoensoep kan maken.”, licht Digital Manager Sebastien Momerency de wedstrijd toe.
  

2013-10-PlopsaPompoen420

Tijdens de herfstvakantie griezelen bezoekers samen met Piet Piraat en Berend Brokkenpap tijdens een spannende Halloweenshow. Het ganse pretpark is de hele vakantie doordrongen van een gezellige Halloweensfeer met extra animatie.
Op weekdagen organiseert Plopsaland De Panne ‘Ketnet Halloween Nocturnes’. Op deze dagen is het park open tot 19 uur. Bezoekers genieten van een optreden van de KetnetBand en de finalisten van ‘Wie wordt Junior 2013?’ met als afsluiter een spetterend vuurwerk.

Ondanks veel en langdurig aandringen, houden we toch ons favoriete receptje geheim...