Halloween in Sauerland
19, 26, 31 oktober en 1 november

Het Duitse Fort Fun Abenteuerland organiseert al enkele jaren op rij het Halloween event “Fort Fear”. Het gezellige familieparkje in het pittoreske transformeert dan in een horrorland, waarbij toch gekeken wordt naar alle mogelijke doelgroepen.

2013-10-FortFear180

Al enkele jaren hanteert het park het concept van Halloween dat draait rond het illustere personage Jackie Moon. Zij staat centraal in alle mazes en ook in de Halloween-illusieshow. Het park heeft haar personage alsnog beter uitgewerkt dit seizoen. Jackie Moon is een creatie van thriller schrijver Sasha Ehlert. Jackie is een voormalig kostuumontwerpster die er alles voor over heeft om de ster op het podium te worden, tot zelfs het transformeren van mensen tot poppen, om haar te helpen deze droom te realiseren. Deze zogenaamde ‘Killing Dolls’ komen echter in opstand, omdat ze niet altijd onderworpen willen blijven aan haar macht. Tot daar het verhaal.

Wat mag je als bezoeker nu allemaal verwachten tijdens het Fort Fear Event?
Mais-Labyrinth is een doolhof in een mais-veld waar het hele gezin kan op zoek gaan naar 5 verschillende schuilplaatsen. Wanneer je die gevonden hebt, dan wacht je zelfs een beloning aan de uitgang. Tijdens de specifieke Fort Fear horror-dagen zullen Jackie en haar Killing Dolls ook vanaf 16u in het labyrinth rondlopen, waardoor de schrikfactor toch wel de hoogte wordt ingejaagd.
In de omgeving van Mais-Labyrinth bevinden zich verschillende leuke standjes waar enkele workshops plaats vinden, zoals zelf brood maken, pompoen snijdentot zelfs je eigen vogelverschrikker creëren in miniatuur.

In Vorgeführt betreden de bezoekers een heel bizar theater, waarin de Killing Dolls en Jackie Moon zelf hun opwachting maken, en dan vooral op momenten waar je hen het minst verwacht. Vorgeführt is nieuw ten opzichte van vorig seizoen, en is enkel open op 19, 26, 31 oktober en 1 november. Het belooft een onvergetelijk avondje theater te worden.

2013 is het jaar van de gebroeders Grimm en dat inspireerde het park om dit seizoen uit te pakken met Der Wald… es war einmal. Het is een soort sprookjesbos, met een Halloween-saus overgoten. “Er was eens…” krijgt hier een luguber tintje. Decor zijn de donkere wouden die zich rond Fort Fear bevinden. De donkere naaldbomen baden in een mysterieuze gloed. De mist drapeert zich tussen de struiken. Hier lopen enkele bekende sprookjesfiguren rond, al is de vraag of ze nog herkenbaar zijn. Roodkapje met een Kalasjnikov, een Weerwolf, Hans en Grietje die jou in de oven willen krijgen. Het doet tegelijk vertrouwd en bevreemdend aan.
Traumatisiert is een gelijkaardig maze als vorig seizoen, waar de bezoeker op stang wordt gejaagd door de vervormde en betoverde poppen van Jackie Moon.

2013-10-FortFear180-2Vorig seizoen was het absolute hoogtepunt de Halloween-show, een productie van het Belgische bedrijf Production Pirates. Ook dit jaar verzorgen zij deze show, “Die Rache der Puppen”.
In dit spektakel zit de vaart er meteen in en volgen de illusies elkaar in een “moordend” tempo op. Het thema van Jackie is perfect geïntegreerd en toont alweer aan hoe sterk de productie in elkaar zit.

Production Pirates had eerder dit jaar al een award gewonnen voor hun bijdrage aan Fort Fear 2012 en ook hun zomerproductie Tala viel in de prijzen. Ook in Parc Astérix, dat in dezelfde groep zit als Fort Fun, gooit het bedrijf hoge ogen met een eigen maze, dat net als hun shows uitblinkt in originaliteit.
   

Fort Fun Abenteuerland biedt naast al dit halloweenspektakel nog allerlei leuke en originele attracties. Zo zijn de nachtelijke ritjes op de rodelbaan of in Wild Eagle (een delta-vlieger avontuur) even bangelijk als de horror-mazes. Tel daarbij hun spookhuisattractie “Secret Stage of Horror”, die gepimpt wordt tijdens Fort Fear en je habt alle elementen om te genieten van een gezellige halloweentrip.

Meer info op Fortfear.de