Zombie Celebration in Walibi

Betalende spookhuizen in Walibi Belgium
van 19 oktober tot en met 3 november

Marva viert een verschrikkelijk feestje met haar zombies, en dat zullen de bezoekers van Walibi Belgium geweten hebben! Van 19 oktober tot en met 3 november is de familie van Marva vergezeld van freaky personages en schrikwekkende taferelen weer paraat om Halloween in Walibi gestalte te geven…

2013-10-WB-Halloween180Halloween is ondertussen uitgegroeid tot de populairste periode van het jaar voor Walibi Belgium met meer dan 100.000 bezoekers. Het is reeds voor de veertiende keer dat het park uit Waver het Halloween festival organiseert. Behalve de attracties, zijn er verschillende scare zones en speciale haunted hauses. Niet alles is in de prijs inbegrepen, daarover meer iets verder.

Het programma van 2013 belooft alweer allerlei Halloween-plezier: 5 extra spookhuizen (waarvan 2 betalend), verschillende schrikwekkende zones, ronddwalende zombies en freaky clowns, nocturnes met vuurwerkshows en het schreeuwlelijke hoofdpersonage Marva. 

Halloween speelt zich voornamelijk af tijdens de Belgische herfstvakantie. De dagen worden korter, de duisternis valt rond 17u. 
Als de nacht valt komen er nog meer zombies tot leven. Op bepaalde dagen blijft Walibi open tot 21u. Dat wil zeggen 4 uur extra Halloween plezier in het donker. Elke nocturne wordt bovendien afgesloten met een spektakel op en rond het meer van Walibi met een groots vuurwerk en special effects.
    

De beruchte spookhuizen van Walibi

De spookhuizen in Walibi behoren niet tot de klassieke kermisattracties die de mensen kennen. Die van Walibi zijn haast levensechte horrorhuizen, waarbij men doorheen een labyrinth van gangen en kamers wandelt, die telkens een huiveringwekkend tafereel uitbeelden en omringd zijn door bloederige zombies. Het is een enge film of nachtmerrie die werkelijkheid wordt.
Velen halen het einde van het huis niet en keren op hun stappen terug. Walibi biedt haar bezoekers maar liefst 5 doorloophuizen aan en elk huis krijgt een leeftijdsquotering en terror level.

Villa13 is het nieuwste paradepaardje. Dit verlaten huis wordt namelijk bewoond door een psychopaat. In de 13 kamers die het huis telt, gebeuren de meest abnormale dingen. Morele grenzen zijn er ongekend en in de verschillende kamers zal je volledige waanzin ontdekken. Deze plek wordt niet aangeraden voor mensen met een zwakke maag!

 • Terror level : Extreem
 • Open : 14:00 - 18:00 (nocturnes : 15:00 - 21:00)
 • Prijs : € 5

Project Z is het andere paradepaardje, en tevens ook betalend. Op deze geheime plaats verschuilt zich een rebellengroep die het menselijk ras tegen uitsterven wil beschermen en een leger rekruteert.
Hun doel: het park en de wereld verdedigen tegen het Z-virus van Marva en haar zombies. En alle zombies zullen worden geëlimineerd!

 • Terror level : Hoog
 • Open : 14:00 - 18:00 (nocturnes : 15:00 - 21:00)
 • Prijs : € 5

Insomnia is een hels labyrint, die je gegarandeerd slapeloze nachten zal bezorgen! Je ergste nachtmerries worden waarheid… Ja, alles is hier echt verschrikkelijk!

 • Terror level : Hoog
 • Open : 13:00 - 18:00 (nocturnes : 14:00 - 21:00)
 • Prijs : Inbegrepen

Virus Z-1 bevindt zich achteraan in het park en is de schuilplaats van Marva waar zij hoogstpersoonlijk het dodelijke Z1-virus bereidt, waarmee zij de menselijke beschaving resoluut wil uitroeien! Je bent gewaarschuwd.

 • Terror level : Hoog
 • Open : 13:00 - 18:00 (nocturnes : 14:00 - 21:00)
 • Prijs : Inbegrepen

Mad House 3D is sinds dit seizoen één van de permanente attracties in het park. Het is dus niet meteen een extra attractie, al is er wel extra veel griezeligs te beleven. De attractie is vooral bestemd voor de kinderen, die kennismaken met de derde dimensie… Muren die bewegen, wandelen op het plafond en zeer, zeer bizarre sensaties! Mad House 3D is kortweg een ontzettend geschifte plek.
Tijdens de nocturnes wordt deze attractie afgeraden voor kinderen vanaf 18u.

 • Terror level : Medium
 • Open : 12:00 - 18:00 (nocturnes : 12:00 - 21:00)
 • Prijs : Inbegrepen

Gold River verandert tijdens Halloween in Zombie River … Het water van deze rivier kan verschrikkelijk beangstigend zijn. Ga aan boord, en vaar tussen angst en horror, in de wetenschap dat er geen weg terug is zodra je het schip betreedt… 

 • Terror level : Laag
 • Open : 11:30 - 18:00 (nocturnes : 10:00 - 18:00)
 • Prijs : Inbegrepen

 

2013-10-WB-Halloween420

Op verschillende locaties in het park is er voor de bezoekers geen ontsnappen meer aan. Ze zullen door een bepaalde “scare zone” moeten wandelen. Zo zijn er "Freak Zombies", "Marva's Massacre", "War Zone", "Cemetry", "Kids Halloween" en de bekende "Zombie Bar".

In deze scare zone wordt een bepaald Halloween tafereel uitgelicht door middel van decoratie, special effects en personages: het kerkhof, zombie oorlog, fluo, scary clowns,… Wie het einde van de zone haalt, kan opgelucht adem halen en nog een aantal attracties doen.
Zij die honger hebben, kunnen eten bij de familie van Marva. Zij baten een gruwelijk restaurant uit dat veel meer te bieden heeft dan alleen eten. Bij de Zombie Dinner Experience krijgt de bezoeker een leuke mix tussen een diner, animatie, show en horror.

Een aanrader is het aanschaffen van een R.I.P PASS om optimaal van de dag te genieten.

Het volledige programma is beschikbaar op www.walibi.be

Halloween in Walibi, op 19 en 20 oktober en elke dag tijdens de herfstvakantie van 26 oktober tot en met 3 november 2013. De nocturnes zijn op 26, 27, 31 oktober en op 1 en 2 november 2013.