Halloween in Bobbejaanland

Illusieshow, enge doolhoven en nocturne
van 12 tot 20 oktober en van 26 oktober tot 3 november 2013

Halloween is de griezeligste tijd van het jaar en daar doet Bobbejaanland graag nog een schepje bovenop. De nieuwe illusieshow ‘Nightmares 4D’ van Prince of Illusions laat je in een waas van verbazing achter en het House of Phobia zal je de stuipen op het lijf jagen. En omdat griezelen in het donker nog nét dat ietsje leuker is, organiseert ’t Plezantste Land een nocturne op zaterdag 26 oktober.

2013-10-BJLHalloween180 2

Met die boodschap van Bobbejaanland trokken we richting Kempen, op zoek naar de halloweenspirit. En het moet gezegd, ten opzichte van afgelopen seizoen is er heel wat veranderd. Cowboystad hebben ze leuk aangepakt, met enkele bekende terugkerende scenes, maar ook met verschillende leuke stropoppen, pompoenen en enkele ronddwalende figuren. Niet super-eng, gewoon super-leuk. Het is duidelijk dat dit gedeelte vooral bedoeld is voor de jongere generatie.

Ook de allerkleinsten houden wel van wat gegriezel! Daar speelde Bobbejaanland in met Trick or Treat, een maze, op kindermaat gemaakt. Ouders zijn niet toegelaten, en komen nadien de knotsgekke verhalen van hun jongste telgen te weten. Zo zijn er knotsgekke heksen en geflipte vogelverschrikkers: zij vertellen de kinderen allerlei verhalen en nemen hen mee langs de gangen van het doolhof.
Als beloning krijgen de moedigste kinderen aan het eind van het parcours een treat!

Nabij Labyrinth of Evil kunnen de kinderen zich overigens ook laten schminken.
   

Illusieshow ‘Nightmares 4D’

Twee seizoenen geleden pakte Bobbejaanland uit met het spektakel VAMPires! In deze show werden de 4D-effecten van het theater gecombineerd met illusiewerk van Sittah. Afgelopen seizoen bleek die succesformule toch niet helemaal meer te werken, maar Bobbejaanland geloofde duidelijk wel in het concept van een illusieshow. 

Voor deze nieuwe show werd The Prince of Illusions gecontacteerd. In deze nieuwe illusieshow neemt hij de bezoeker mee op een reis doorheen zijn nachtmerries, met onder meer de Koningin der Nachtmerries, enkele griezelleuke clowns, een vrouw zonder hoofd, een leuke fietsster, en nog veel meer. De man achter Prince of Illusions is Marcel Kalisvaart, officieel de wereldkampioen van Stage Illusions. In vergelijking met de vorige seizoen is deze show veel meer gevarieerd. Het maakt het geheel misschien iets minder flitsend en heftig, maar komt de algemene kwaliteit van het geheel wel ten goede. De korte verhaallijn komt veel beter tot uiting en de illusie-acts zijn veel meer dan gewoon doosje-in-doosje-uit. Ook de muziek past perfect bij het geheel. De danschoreografie is eerder matig en 4D-effecten zijn op wat mist en pyro-effecten onbestaande, maar dat neemt niet weg dat Nightmares zonder probleem naast de eerste editie van VAMPires! kan staan. Met andere woorden een aanrader voor liefhebbers van illusieshows.

Omdat de theaterzaal een beperkte capaciteit heeft, moeten bezoekers aan de infobalie op voorhand hun ticketjes ophalen. De show is volledig gratis.
   

Verdwalen in het Labyrinth of Evil en House of Phobia

Tijdens deze Halloweenperiode heeft Bobbejaanland twee doolhoven in huis die enkel openstaan voor 16+ers.
In het Labyrinth of Evil verdwaal je net als vorig jaar in een doolhof. De acteurs zijn alvast in grootse vorm en bezorgen de bezoekers alvast een "mooie" herinnering.
Het gloednieuwe House of Phobia bevindt zich vlakbij de uitgang van Indiana River. Het concept lijkt sterk op het andere spookhuis, al proberen de acteurs hier nog meer op basis van desoriënterende lichteffecten en onverwachte geluiden de bezoekers te laten schrikken. Het verhaal schetst een lab waarin je als bezoeker terecht komt. Hier wordt een experiment gehouden met een menselijk brein. Helaas is het helemaal fout gelopen en probeert de krankzinnige professor Bob je vast te houden in de mazes van zijn labo. Zeer sterke prestatie overigens van de acteurs die overal opnieuw opduiken...
      

2013-10-BJL-Halloween420

Verder is er op zaterdag 26 oktober in Bobbejaanland een nocturne met vuurwerk. De ultieme halloweennacht! Het volledige programma en de uurregeling van de festiviteiten is ook te raadplegen via www.bobbejaanland.be.

Op de website kunnen halloweentickets aangekocht worden aan het verlaagd tarief van 25,90 euro pp.

Park uitverkocht op zondag 27 oktober