Halloween Fright Nights

Horrornachten in Walibi Holland
Van 11 oktober tot en met 27 oktober

Op vrijdag 11 oktober barst het horrorspektakel Halloween Fright Nights voor de 13e keer los in Walibi Holland. Om dit gruwelijke feit te vieren is Eddie alvast aan het moorden geslagen. It's slashing time! Nieuw dit jaar is de unieke mogelijkheid om helemaal alleen een Haunted House te bezoeken tijdens ‘Alone’. Daarnaast vindt op zaterdag 26 oktober ‘Inferno’ plaats; een horrornachtclub waar entertainment, muziek en horror samenkomen.
  

2013-10-WalibiH-HFN180

Alone

Alone is uniek in Europa. Walibi Holland is het eerste Europese attractiepark dat tijdens een Halloweenevent de bezoeker de exclusieve mogelijkheid biedt om alleen een Haunted House te bezoeken.
Op deze manier beleven bezoekers angst in de meest intense vorm. Alle monsters en freaks richten hun aandacht op degene die het aandurft om in zijn eentje een Haunted House te trotseren. Gasten die niet helemaal alleen durven kunnen Alone met maximaal 4 personen tegelijk bezoeken.
De echte diehard gaat alleen. Tijdens elke Halloweenavond is er de mogelijkheid om Alone te ervaren.
   

Psycho Shock

Professor Mortis onderzoekt de menselijke angsten. Hiervoor schuwt hij niet om tot het uiterste te gaan zodat jijzelf in de uithoek van het park wordt onderworpen aan de meest fundamentele angsten die elke mens heeft: een brandende kamer, inclusief verbrande zombie, een op hol geslagen tandarts, verscheidene afdelingen van een krankzinnig ziekenhuis.
Psychoshock biedt het allemaal. Of je na het bezoek bevrijdt bent van je angsten is zeer de vraag...
   

2013-10-WH-HFN180-2Haunted Holidays

Schitterende decors voor een stemmige feestdag.
Kerst, Sinterklaas,... maar natuurlijk heeft Eddie er zijn eigen ziekelijke twist aan gegeven zodat je niet meer zal aftellen tot 6 december om een bezoek van Zwarte Piet te krijgen. Een Kerstboom zal vanaf nu ook achterdocht wekken in plaats van familiale gezelligheid.
   

Eddie’s Funhouse of Fear

In dit vergane kermisterrein maak je kennis met verlaten en op hol geslagen kermisfiguren. Zing mee met “It’s a small World” … tot je de mond wordt gesnoerd.
Een keihard Halloween-maze met talloze schrikeffecten.
  

The Villa

Een absolute must voor de horror-film fanaten want in The Villa kan je kennismaken met de vele decors van bekende horrofilms, maar tegelijk ook met hun hoofdrolspelers. Wij herkenden alvast scenes uit The Exorcist, Saw, My bloody Valentine, Scream,... kortom als filmliefhebber kan je hier ook aan je trekken komen.
Eén tip alvast: blijf toch niet te lang naar een scene kijken want voor je het weet zullen de hoofdrolspelers uit de respectievelijke films je opjagen. En net wanneer je denkt dat je veilig bent, gebeurt nog net dat onverwachte

Ook de scarezones zijn zeer sfeervol in scene gezet.

In Quarantine weerklinken continue alarmen en verontrustende mededelingen. Hier is namelijk iets vreselijks misgegaan en wordt deze zone bevolkt door zombies. Zou je de politie erbij halen? Of is die ook geïnfecteerd? Wees op je hoede!

2013-10-WH-HFN180-3Anton Freak, Een leuke woordspeling die meteen ook de lading dekt.
In deze zone lopen de bekende sprookjesfiguren rond... maar toch net iets anders: Dorothy, Tin Man en Scarecrow uit “The Wizard of Oz” hebben hier allemaal een duister kantje. Kapitein Haak met een agressieve vleeshaak, de bultenaar van Parijs...
Hier wordt extra in de verf gezet dat sprookjes in feite horror voor kinderen is, maar dan in een versie “kinderen niet toegelaten”

Fiesta de los Muertos is het Mexicaanse feest waar men de doden viert. Hier zijn de doden van blacklight en fluo verf voorzien en lichten ze spookachtig op in de schaarse lichten van dit gedeelte. Ole!

Lights, Camera .. Scream is de zone waar bekende horrorfilm figuren rondlopen zoals Leatherface van “The Texas Chainsaw Massacre”, Jason Voorhees (Friday 13th), Michael Myers (Halloween), Freddy Krueger (Nightmare on Elm street), mummies en andere slashers, zij tekenen allemaal present.
En in dit gedeelte kan je met hen op de foto... als je durft.

13 is de zone net voor het reuzenrad, welke voor de gelegenheid ook in spookachtig licht baadt. Hier treft men de slachtoffers aan die Eddie heeft gemaakt tijdens de voorgaande Halloween-edities. Eddie zoekt echter nog zijn 13de slachtoffer. Dat wordt duidelijk in de show “Eddie”. Deze Halloweenshow past perfect in de stijl die Eddie eigen is. Met grofgebekte humor kabbelt de show tot een bloedstollende apotheose, want uiteindelijk zoekt (en vindt) Eddie zijn 13de slachtoffer uit het publiek. Het einde is heerlijk afschuwelijk en een echte horrorfilm waardig. Durf jij blijven kijken tot het einde?

In Dying to Sing worden 3 deelnemers uit het publiek aangespoord om liedjes te zingen, in niet optimale omstandigheden. Zou jij stemvast blijven wanneer je ronddraait in een cosmosphere Multi Axis Trainer (bekend van de astronaut trainingen)? Je zingt snel een toontje lager (of valser)


Inferno

Naast Alone is ook nieuw dit jaar de horrornachtclub Inferno. In deze club draaien de beste DJ’s dancemuziek en is er live horrorentertainment waardoor de gast deze nacht niet snel zal vergeten.
Inferno is uitsluitend geopend op zaterdag 26 oktober van 23.00 uur tot 04.00 uur.

   

2013-10-WalibiH-HFN420
   

Algemene informatie

Het evenement vindt plaats op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond van 11 tot en met 27 oktober 2013 van 18.00 uur tot 23.00 uur. Tijdens deze avonden zijn ook de attracties geopend. Walibi Holland is tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Halloween Fright Nights kunnen te intens zijn voor personen onder de 16 jaar.
Tickets voor Halloweendagen zijn alleen online verkrijgbaar.
Meer informatie is te vinden op: www.frightnights.nl.