Tweede editie van ZoorRror
19 & 20 oktober en van 26 oktober t/m 3 november

Sinds vorig jaar worden bezoekers van Bellewaerde Park tijdens de gure herfst geconfronteerd met ZoorRror, een halloweenfeest waar het ganse gezin zeker en vast kan genieten van allerlei leuke griezelige extra’s.

2013-09-BLW-ZoorRror180Het concept van ZoorRror werd verder uitgewerkt. De verhaallijn achter het halloweenevenement draaide rond een vulkaan die in Bellewaerde Park staat en waar na een enorme vulkaanuitbarsting verschillende monsters uitkropen. Nu hebben ze elk hun plekje gevonden en heersen ze met harde hand over die zone door de bezoekers van het park nog meer de stuipen op het lijf te jagen.
Het volledige park is gedecoreerd en ingedeeld in speciale zones met gethematiseerde attracties voor de echte durvers en speelse kleurrijke attracties voor de kleinsten.

Bestaande attracties worden even in een ander kleedje gestoken waardoor het park de bezoekers meteen een extra nieuwe beleving aanbiedt aan vertrouwde attracties. Zo verandert Screamin’ Eagle in Eruptor’s Nest en Niagara wordt ZoorRriagara. In River Crash wordt de boottocht een onvergetelijke reis naar de onderwereld, waarbij de mistige tocht bezaaid is met skeletten en bloed… De Keverbaan wordt deze keer veranderd in Crash Bug: overal liggen er gecrashte karretjes van de keverbaan, ten gevolge van de aanvalsdriften van Rintor. Zoo’merang is de Boomerang met enkele extra effecten. El Polator, nieuw dit seizoen, waakt over zijn territorium, met bevroren kraaien en de akelige pinguïns. Met vlakbij het ijskerkhof, ofwel Ice Cemetery, te betreden op eigen Frisico!

2013-10-BLW-Halloween180-CatacombesNieuw dit seizoen is de interactieve ZoorRrender Show, een spektakel waar een professionele “monsterfluisteraar” samen met het publiek de monsters terug naar de onderwereld stuurt. De hoofdrol in deze nieuwe show is weggelegd voor Indy, die van de monsterjacht zijn beroep gemaakt heeft. 
Speciaal voor Halloween zal er in de cinema een nieuwe 4D-film getoond worden: Catacombs. Deze attractie neemt de kijkers mee in een helse rit door de ondergrondse begraafplaats onder de lichtstad Parijs.

De oorzaak van alle ZoorRror-gruwel is dus de Vulkaan die in het park te vinden was. De vraag rijst of alles effectief voorbij is.
Vorig seizoen maakten de mensen kennis met de ZoorRror Tunnel, een duistere gang in het park. Sommigen spreken zelfs van een rechtstreekse toegang tot de onderwereld. Deze is ook dit seizoen terug te vinden…

Voor de echte durvers is er het nieuwe Bokotor’s Fanta’Maze, waar Bokotor de mensen vreselijke angsten doet aanjagen. Hij loert samen met zijn handlangers achter elk hoekje en kantje.

Net als vorig jaar heeft Bellewaerde Park enkele kleurrijke monstertjes rondlopen in KidsPark: ze hebben er een slijmerig boeltje van gemaakt. Ook hier zijn de attracties volledig omgevormd in slijmerige attracties, zoals Slime Dance, Slime Balloons en Slimey Express. Slime Labyrinth en Slime Factory zijn dan weer extra attracties.

Ook dit jaar worden de kinderen in Bellewaerde Park extra “beveiligd” en kunnen zij zelf bepalen hoeveel schrik ze hebben.  
Bij het betreden van het park krijgen alle kinderen een gratis pakje monsterkaarten mee waarmee zij zichzelf kunnen beschermen tegen de monsters. Uit de voorgaande edities is gebleken dat kinderen die in het bezit zijn van deze kaarten steviger in hun schoenen staan en het spel met de monsters en de kaarten voor een interactieve sfeer zorgt in het park. 

   

2013-09-BLW-ZoorRror420

Nocturnes met vuurwerk: 26, 27 & 31 oktober en op 1 november (open tot 21u)