Halloween Horror Fest in Movie Park Germany

Griezelen in Bottrop
van 3 oktober t/m 2 november

Als in oktober de zon in Bottrop ondergaat, is het oppassen geblazen. Movie Park Germany, het anders zo normaal gezellige filmpretpark, wordt tijdens het Halloween Horror Feest vanaf 18 uur overgenomen door meer dan 200 gruwelijke monsters en hongerige weerwolven.

2013-09-MPG-Halloween180Het Halloween Horror Fest heeft in al die jaren een stevige reputatie opgebouwd en geldt als één van de gruwelleukste halloweenparken in Europa. Bezoekers kunnen komen griezelen elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 3 oktober tot en met 2 november 2013 plaats, behalve op 1 november.

Omdat het Halloween avondprogramma niet geschikt is voor kleine kinderen, wordt er in het kindergedeelte van het park, NICKLAND, overdag tussen 12u00 en 17u00 uur een vrolijk kinder-Halloween georganiseerd met activiteiten als pompoenen snijden, kinder-schminken en een Trick-or-Treat spel.
Ook is er een speciaal Halloween-kinderdoolhof.
Het kinder Halloween is gegarandeerd monstervrij en vindt dit jaar voor het eerst niet alleen op de 14 Halloweendagen, maar op alle openingsdagen van 2 oktober tot en met 3 november plaats.

Het Halloween jubileumjaar is voor Movie Park Germany alvast een extra stimulans om het grootste Halloween Horror Feest in Europa nog verder uit te breiden. Voor alle 14 Halloweendagen worden 200 extra medewerkers ingezet voor de operationele werkzaamheden in het park en 250 monster-figuranten werden aangetrokken. Het zijn die monsters die de 5 kille horror-spookhuizen tot een nachtmerrie maken: smalle steegjes, totale duisternis, griezelige scenes en oorverdovend lawaai zijn de ingrediënten voor een angstaanjagende belevenis, waarvoor stalen zenuwen vereist zijn.
  

2013-10-MPG-HalloweenTS420

  
De vijf spookhuizen even op een rijtje zetten:

 • The Walking Dead (nieuw), gepresenteerd door de tv zender FOX (Horror-spookhuis): In dit gloednieuwe horrorspookhuis lijkt de vijand in de muren en hekken van de lokale gevangenis te zijn geslopen… 
  Tijdens het wachten wordt de sfeer al gecreëerd door verschillende acteurs, zoals de bewakers die de menigte vanuit de hoogte gade slaat, maar ook duikt er in de aanschuifrij af en toe al eens een zombie op. 
  Eenmaal binnen, breekt de hel los: Rick, Daryl en Michonne helpen je om zo snel mogelijk voorbij de wild aanvallende zombies te geraken… Deze doorloopattractie is eerder kort van duur, omdat de actuers zorgen dat je effectief doorheen de settings meeloopt. Adrenaline verzekerd. (maar wel kort van duur omdat men echt wil dat je meeloopt… (vanaf 16 jaar)
 • Baboo Twister Club (Horror-spookhuis): Hier vergaat de tijd als in een roes wanneer je een monsterlijk feest viert! Het concept van dit horror maze is bijzonder uniek. Het geheel werd gethematiseerd naar een discotheek, inclusief dodelijke dj’s, paaldanseressen en wc-madammen. De muziek is opzwepend, de dolende figuren bloedstollend… Een heerlijke combinatie! (vanaf 12 jaar)
 • Circus of Freaks (Horror-spookhuis): Bezoekers opgepast! In dit oude circus lijkt de tijd stil te staan. Wat ooit een normaal circus moet geweest zijn, lijkt te zijn ontaard in één grote waanzin. Poppen van Clowns, Clowns met klauwen, wat is een pop, wie is echt? De bijhorende geluidseffecten zorgen er alvast voor dat je zenuwen op scherp zullen staan.
  Kom naar misschien wel de laatste voorstelling! (vanaf 16 jaar)
 • Deathpital Reloaded (Horror-spookhuis - upgedate): Wie zich vrijwillig in dit ziekenhuis waagt, moet stalen zenuwen hebben en een hart uit steken. Het intussen bekende ziekenhuis tijdens Halloween Horror Fest werd volledig aangepast. Minder mist, meer onthullend… Zo wordt de bezoeker onder meer geconfronteerd met een ziekelijke tandarts, een operatiekwartier dat eerder een autopsie-ruimte lijkt, enz. Niet bestemd voor zwakke magen, maar des te meer halloweenfun gegarandeerd!
  Op genezing wacht men hier tevergeefs, de dood is slechts één operatiekamer verder… (vanaf 16 jaar)
 • The Forgotten (Horror-spookhuis): De toon wordt van bij het begin gezet. De bezoeker wordt opgewacht door een door vuur aangevreten Pinokkio en een mijnwerker die duidelijk een zeer zwaar dodelijk ongeval heeft gehad. Dit maze wordt gekenmerkt door nauwe gangen, met glazen wanden waarachter waanzinnige geesten huizen. Wat zeker bijblijft is de tropische plantennachtmerrie waar aliens de plak zwaaien. The Forgotten is de wereld der waanzin en werkelijkheid. (vanaf 16 jaar)

2013-09-MPG-Halloween420

 

Ook zijn er twee speciale shows voorzien:

 • In The Obsession (dansshow) maakt men samen met Sharon en Jennifer een reis door het donker. Men is getuige van een moordachtige dansspektakel met bekende muziek in een Halloween-jasje
 • Tenslotte keert de hypnotiseur Aaron terug naar het park om met zijn speciaal voor het Halloween feest ontwikkelde Horror-Hypnoseshow de bezoekers van hun geest te beroven. Niet echt eng, eerder humoristisch.

Daarnaast loopt ook nog steeds de parkshow "Shadow of darkness", waarbij Van Helsing de hoofdrol speelt. Deze show heeft alvast ook een halloweenrandje met onder meer een Weerwolf...

Het Halloween Horror Feest in Movie Park Germany vindt plaats van 3 oktober t/m 2 november, iedere donderdag, vrijdag en zaterdag, m.u.v. 1 november. Het Halloween programma is voor alle dagen hetzelfde en is inbegrepen in de entreeprijs. De attracties, winkeltjes en eetgelegenheden zijn tot sluitingsuur allemaal geopend. De Halloweenattracties gaan op verschillende tijdstippen open. Er is een betere spreiding voorzien, waardoor de wachttijden best meevallen.
Vanwege de enorme belangstelling voor de laatste Halloweendagen van oktober, zijn tickets voor 26 en 31 oktober enkel in de voorverkoop verkrijgbaar in de onlineshop van het park. Voor overige bezoekdagen zijn ook tickets aan de kassa verkrijgbaar. Het park opent haar deuren reeds om 10 uur. Tijdig arriveren is de boodschap!
   

2013-08-MPGHalloween420