Halloween in Europa-Park

Halloween-festival

van 28 september tot en met 3 november

Europa-Park viert ook dit jaar weer een dikke maand Halloween, van 28 september tot en met 3 november. Naast de meer dan 100 attracties en shows worden de bezoekers griezelig vermaakt tijdens de speciale Halloween-evenementen. Voor de échte horror-liefhebbers zijn er weer de bekende ”Horror Nights”.

   
Griezelige aankleding

2013-09-EP-Halloween180De griezelweken in Europa-Park kondigen zich al van verre aan: midden in het park staat immers een gigantische pompoen met een hoogte van 42 meter en een omtrek van 132 meter. De koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat is deze periode omgetoverd tot de grootste pompoen ter wereld.
Ook het park kleurt oranje: meer dan 160.000 (!!!) pompoenen in alle kleuren en maten, 100.000 herfstplanten, talloze skeletten en andere versieringen staan garant voor een bijzondere beleving.
Bovendien werden enkele shows aangepast aan het griezel-thema. Zo zullen de jongsten tijdens de Euromaus-show de vrolijke kanten van Halloween leren kennen en zal het thema ook opduiken in de ijsshow en de parade. Zelfs in de keuken van het park is het Halloween-thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoen-soep. Wil je spaghetti eten, dan bestel je ‘gebraden spinnenbenen’.

  
Festivalweek

Van 26 oktober tot en met 3 november vindt het Halloween-Festival plaats. In deze week zijn er extra activiteiten die garant staan voor een flinke dosis kippenvel:

  • Iedere avond vindt de spectaculaire show “Mysteria” plaats. Parkbezoekers kunnen deze show gratis bezoeken en getuige zijn van bijzondere laser- en 3D-projecties.
  • SWR3 Halloween-Party: op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd. Terwijl bezoekers in verschillende attracties dansen op muziek van de DJ’s, draaien ander bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. Voor toegang tot de SWR-Party dient men vooraf tickets te kopen.
  • Rondom het kasteel van Europa-Park vindt in de Festival-week een middeleeuwse griezelmarkt plaats.
      

2013-09-EP-Halloween420

   
Horror Nights

Bezoekers beleven tijdens de ”Horror Nights” als het ware hun eigen horrorfilm. Voor dit evenement is een speciaal terrein ingericht. Hier komt men op een 20-tal avonden plotseling oog in oog te staan met rondlopende zombies, griezels en andere wezens. Ook kan men de speciale ijsshow bezoeken en enkele attracties in het donker beleven.
Om de avond af te sluiten is er vanaf 23.00 uur de Vampire’s Club met dj’s en dance-muziek.

Het hoogtepunt van de ”Horror Nights” vormen echter de ‘haunted houses’. Er zijn er vijf, waarvan drie nieuwe. Onverschrokken bezoekers worden door deze doolhoven geleid en weten nooit wat hen te wachten staat. “Take Away” is één van deze huizen; in 2012 door een journalist van de LA Times tot beste haunted house ter wereld uitgeroepen. “The Villa” is het andere huis wat op herhaling gaat. Parkbezoekers kunnen overdag dit doolhof gratis bezoeken en kennismaken met een familievriendelijke versie. ’s Avonds gaat de knop om….

De ”Horror Nights” vinden dit jaar van 27 september tot en met 2 november plaats, elke vrijdag, zaterdag, de gehele Festivalweek en op 2, 3 en 20 oktober.
Kaarten dienen vooraf besteld te worden via www.horror-nights.de
Toegang voor 16 jaar en ouder.

2013-09-EP-Halloween-prices


Overnachten

Als men over de grootste schrik heen is, kan men lekker overnachten in de zachte bedden van de vijf bijzondere themahotels. Europa-Park heeft daarnaast nog een camping, ingerichte blokhutten, huifkarren en tipitenten. 

KristofHolidays300150-EuropaPark

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa.