Gruwelfestival in Parijs

van 5 t/m 31 oktober 2013

Ook dit seizoen kunnen bezoekers van Disneyland Paris genieten van een familie-vriendelijk halloweenfestival. Mickey en z’n vrienden zijn al volop bezig met hun voorbereidingen voor een grandioos Halloween feest dat vanaf 5 oktober 2013 zal losbarsten. 

Het Halloweenseizoen in Disneyland Paris duurt een kleine maand, maar het zal de gure herfst ongetwijfeld kleuren. De blaadjes aan de bomen veranderen van kleur, pompoenen nemen hun plaats in op de straten en vriendelijke spoken bezoeken Main Street, U.S.A.®. 
   

2013-08-DisneyHalloween420

  
NIEUW: Mickey's Halloween Celebration

Het is tijd voor het oogstfeest! Mickey en Minnie vieren de oogst en veranderen de pompoenen in heuse Halloweenlantaarns en dat alles met de brede glimlach!

Gedurende de maand oktober vieren Mickey en z’n bezoekers Halloween. Daarom hebben ze besloten om speciaal voor de gasten van Disneyland Paris een gloednieuwe cavalcade te creëren met de herfst en de oogst als inspiratiebron.

Meerdere keren per dag krijgen bezoekers de kans om een zeer speciale gast te ontmoeten; de mooie Clarabella. Ze heeft een aantal verrassingen in petto en heeft andere Disney sterren uitgenodigd om mee te vieren. Op haar gastenlijst staan niemand minder dan Dagobert Duck en z’n neefjes Kwik, Kwek en Kwak.

Mickey's Halloween Celebration rijdt 3 keer per dag door het Disneyland Park.

   
Spoken overheersen het Disneyland Park

Vanaf 5 oktober gebruiken de spoken van de voormalige inwoners Main Street, U.S.A.® Halloween als het perfecte excuus om hun gezellige huiskamer te verlaten. In een vrolijke en ontspannen sfeer nemen de spoken Main Street, U.S.A.® over en proberen zich te verstoppen in het decor. De leerling spokenjagers die het Disneyland Park bezoeken worden uitgedaagd om ze te ontmaskeren met hun fototoestel.

Op City Hall staat het spook van de burgemeester klaar om zijn toespraak te houden. In de buurt van de tandarts dwaalt een arme ziel rond met kiespijn. Sport staat eveneens op de agenda met een badminton speler wiens shuttle ook omgetoverd is... in een spook. Een straatmuzikant draait aan zijn orgel terwijl een kunstenaar met zijn penseel gebruikt de schoonheid van Main Street, U.S.A.® probeert vast te leggen.

Eens gepasseerd door de poorten van het Disneyland Park staan deze dwaze spoken klaar om gasten onder te dompelen in een extravagante atmosfeer zoals enkel Disneyland Paris dit weet te creëren.

  
NIEUW: Halloween style met Minnie's Costume Couture

Na het succes van haar unieke Lanvin jurk gaat Minnie verder de modieuze toer op. Ze nodigt de bezoekers van Disneyland Paris uit haar creatieve dromen mee te beleven en verwelkomt hen in de Costume Couture: een extravagante, kleurrijke wereld waarin iedereen wordt aangemoedigd om hun fantasie de vrije loop laten met de nieuwste ontwerpen.
Minnie zal ongetwijfeld staan te springen om te poseren met haar bewonderaars.

Locatie: Casey's Corner, Disneyland Park. Fotolocatie met of zonder Disney figuur.

   
Snoepjes waanzin met Goofy Bonbons

Goofy weet maar al te goed dat Halloween niet hetzelfde zou smaken zonder snoepjes en spreuken! Hij ontwierp een fantasievolle machine om jong en oud te doen snoepen van plezier! Een betoverende rook stijgt op en verspreidt zich de hele Halloweenmaand over Town Square. Goofy fans zullen de kans zeker niet onbenut laten om even te stoppen bij deze verbazingwekkende machine. Wie weet komt Goofy wel even langs om te kijken of alles in orde is. Een moment om te koesteren en dé kans om hem zijn geheime snoepjesingrediënt te ontfutselen.

Locatie: Town Square, Disneyland Park

   
Spooky Burtonesque… Jack en Sally's Cemetery
(uit Tim Burton's Nightmare Before Christmas)

Het beroemde koppel uit Nightmare Before Christmas nodigt bezoekers van Disneyland Paris uit voor een huiveringwekkende ontmoeting! Hun fotolocatie herschept de unieke sfeer van het griezelige kerkhof uit de film, speciaal ontwikkeld voor Disney’s Halloween Festival.

Locatie: Thunder Mesa Riverboat Landing, vlakbij Phantom Manor – Disneyland Park

   
De Disney Schurken maken het bont deze maand!

Wie heeft er nooit gevreesd om plots oog in oog te staan met een Disney Schurk? En wie heeft er nog nooit gedroomd om tegen hen in opstand te komen?

De Disney Schurken zijn terug! Zij proberen Disney’s Halloween Festival te gebruiken om heer en meester te worden over Disneyland Paris en doen de bezoekers verstijven van de schrik met hun kwade blik. Ze nodigen iedereen uit voor hun Disney Villains Mix and Mingle happening: een ontmoetingsmoment waarbij je zal sterven... van het lachen.

Locatie: Castle Courtyard, Fantasyland – Disneyland Park

   
2013-08-DisneyHalloween180Een boeiende avondshow: Disney Dreams®!

Met Disney Dreams®! bevinden de gasten zich in het hart van de actie dankzij de unieke effecten op en rond het Kasteel van Doornroosje. Deze avondshow is een unicum in zijn soort en combineert de nieuwste technologie met de meest spectaculaire special effects. De show vertelt een magisch en ontroerend verhaal waarin de Disney Schurken een belangrijke rol hebben. Een van de meest indrukwekkende (en beangstigende!) scènes van de show plaatst hen in een betoverend licht. De olijke Dr Facilier, de kwade Ursula en de sluwe Kapitein Haak broeden op ingenieuze plannen om het publiek te verrassen. Disney Dreams ®! is een show die je NIET mag missen!

Locatie: voor het Kasteel van Doornroosje – Disneyland Park