24 uur coaster challenge zit er op...

2010-08-TroyCoasterChallenge

Hoe lang kunnen 24 uren niet duren? Vraag dat aan de deelnemers van de Troy 24-hour Coaster Challenge in Attractiepark Toverland. Zon, wind en regen konden de entoesiaste coasterfanaten niet stoppen. 9 van de 13 deelnemers bereikten succesvol de finishlijn.


 

Succescolle 24-uurs Coaster Challenge gaat de laatste uurtjes in

Hoe lang kunnen 24 uren niet duren? Vraag dat aan de deelnemers van de Troy 24-hour Coaster Challenge in Attractiepark Toverland. Zon, wind en regen konden de entoesiaste coasterfanaten niet stoppen. 9 van de 13 deelnemers bereikten succesvol de finishlijn.

Naast de 12 achtbaanfanaten was ook Johan Vlemmix aanwezig om de 24-uurs challenge aan te gaan. Vlemmix is een oranjefanaat maar ook een TV-persoonlijkheid in Nederland, bekend van onder meer Te land, ter zee en in de lucht.
Na ongeveer 2 uur rijden en 2 keer overgeven moest helaas de eerste deelnemer afhaken. Voor middernacht nog moesten nog drie andere deelnemers waaronder Vlemmix de Challenge staken wegens misselijkheid, braken en moeheid. De nachtelijke uurtjes waren erg pittig voor de deelnemers. Met 3 truien over elkaar, kussentjes tegen hun dijen en oordopjes tegen het geweld van de achtbaan, was het flink doorzetten midden in de nacht. Ook de eetpauzes vielen tegen; iedere (lichte) maaltijd viel zwaar op de maag wat zorgde voor veel misselijkheid. Gelukkig werden zij 24 uur bijgestaan door een persoonlijke verzorger en een heleboel fans, vrienden, familie en pers. En wat hen met name motiveerde om niet op te geven was natuurlijk het goede doel waar zij dit allemaal voor doen: Stichting Doe Een Wens, Make a Wish.

Net als de meeste websites wil ook Parkworld.be alle deelnemers feliciteren, en niet alleen de mensen die 24 uur lang de uitdaging zijn aangegaan, maar ook andere fans, wiens bijdrage een mooi bedrag opleverden voor Make a Wish: in totaal werd 5645 Euro bijeen verzameld. In toaal werden 336 ritjes afgelegd, in feite 337 ritjes, want er was ook nog een ererondje, waarbij de challengers als helden werden ontvangen, en veel respect genoten bij de vele fans die hen zijn komen aanmoedigen. 

Meer info is terug te vinden op http://troychallenge.com