Sinksenfoor Antwerpen op gang geschoten

Zuiderdokken weer omgetoverd tot mini-pretpark

De bekendste kermis in Antwerpen, de Sinksenfoor, is dit weekend van start gegaan, met XXL als grote première voor de Belgische kermis. Dit jaar wordt de 41ste editie al gevierd. De Sinksenfoor kan men nog bezoeken tot zondag 4 juli.

Met meer dan 150 attracties en een unieke kermissfeer is de Sinksenfoor het ideale evenement om de Antwerpse feestzomer in te zetten. Naar jaarlijkse traditie wordt een mix aan spannende en rustigere attracties geserveerd. We denken hierbij in de eerste plaats aan klassiekers zoals het reuzenrad, de big rollercoaster en de wild mouse, de wildwaterbaan, Deca Dance, Rotor en de botsautootjes.

Ook is het traditie dat er elk jaar een nieuwe attractie te ontdekken valt, en dit jaar valt die eer XXL te beurt. Deze draaimolen is een gepeperde versie van de bekende 'Xtreme'. Waaghalzen zullen op grote hoogte (52 meter) door elkaar gezwierd worden tegen spectaculaire snelheden. De Sinksenfoor is alvast de plaats waar de Belgische première van deze attractie plaats vindt. Eerder maakte de attractie al furore in het buitenland.

Terug van weggeweest is Shake, een breakdance variant, die veel kijklustigen trok. Giant Booster was ook weer van de partij, en de leuke waterattractie Rio Rapidos stond er ook weer bij voor het tweede jaar op rij. Stratosphere, de hoge zweefmolen, stond dit jaar er van het begin bij. Ook de spookhuizen trokken weer het nodige volk naar de Sinksenfoor. Op zondagmiddag was het reeds bijzonder gezellig druk. Benieuwd of de economische crisis een invloed zou hebben op de Sinksenfoor.