Eén van de grootste hoedenevenementen in Nederland

In Kasteeltuinen Arcen staat op zondag 14 mei het evenement ‘Moederdag Hoedendag’ gepland. Men liet zich hiervoor inspireren door onder meer de Nederlandse koningin Maxima die ook geregeld hoeden draagt, zoals afgelopen week tijdens Koningsdag.

De hoed werd in het verleden vooral gezien als een statussymbool. Tegenwoordig draagt men eerder een hoed om praktische redenen, zoals het beschermen tegen slechte weersomstandigheden en ook omwille van modieuze overwegingen. Kasteeltuinen Arcen is van mening dat deze modieuze overweging vaker gemaakt mag worden en dat hoeden vaker in de schijnwerpers mogen staan. Om die reden slaan Kasteeltuinen Arcen opnieuw de handen in elkaar met hoedenontwerper Carina van ’t Hof en organiseren zij samen op Moederdag een van de grootste hoedenevenementen van Nederland!

Het evenement ‘Moederdag Hoedendag’ vindt plaats op  zondag 14 mei in de historische en groene omgeving van Kasteeltuinen Arcen. Er valt overigens heel wat te beleven. Zo is er een hoedenshow, er zijn diverse hoedenkraampjes en er wordt ook een hoedenwedstrijd gehouden.

Kasteel Arcen is het decor van een hoedenshow waarin de ontwerpen van professionele hoedenontwerpers worden getoond. Deze hoedenontwerpers zijn Irene van Vugt van IVV hats & bags, aanstormend talent Amber van Thull van Hats & Textiles, medeorganisator Carina van ’t Hof van Hoed van ’t Hof en Paulien van Velsen van Hoed op maat.
De hoedenshow wordt geopend en ondersteund door een optreden van singer-songwriter Linda Zijlmans.

Naast een hoedenshow is er tijdens het evenement een hoedenmarkt, deze staat op het voorplein van Kasteeltuinen Arcen.
Bij de kramen worden de hoeden van voorgaande shows getoond om de ontwerpen beter te kunnen bekijken, en is het mogelijk om hoeden te kopen. Dé Nederlandse leverancier voor hoeden en –materialen is ook aanwezig op de hoedenmarkt: Plooij Hats.
Ook de bezoekers kunnen in de prijzen vallen door de Kasteeltuinen te komen bezoeken op moederdag met hun mooiste hoed op. Een driekoppige jury beoordeelt de deelnemende hoeden op vakkundigheid, originaliteit en pasvorm.

20230503 KasteeltuinenArcen Moederdag Show1200800 2

De periode rondom Moederdag is een tijd waarin veel vaste planten beginnen te bloeien. In het Rosarium de eerste rozen in bloei. In het Lommerrijk en de Oosterse Watertuin komen diverse lelies tot hunmooiste punt. Een pronkstuk van het park in mei is de Rhododendrontuin, waar de struiken haar felgekleurde bloemen toont.
Een bezoekje brengen aan Kasteeltuinen Arcen is altijd de moeite waard, maar uiteraard is 14 mei een ideaal moment om hiermee je moeder te verrassen met een leuke uitstap. 

Info: Kasteeltuinen Arcen
Foto's: JoyFotografie