Winteropenstelling Europa-Park 2019

Magisch winterwonderland

Vanaf 23 november kunnen bezoekers van Europa-Park weer volop genieten van de winterse sferen die het themapark aanbiedt. Naar jaarlijkse gewoonte is het park omgetoverd tot een magisch winterwonderland, met vele extra’s en een nieuwe attractie...

Een pretpark bezoeken tijdens de winterperiode is een hele andere beleving dan een zomers bezoekje. En daar speelt het Duitse pretpark Europa-Park slim op in. Al voor de 19e keer organiseert Europa-Park een winteropenstelling. Ook ditmaal zijn (als de weergoden het toestaan) alle attracties in bedrijf, met uitzondering van de waterattracties. Liefhebbers van achtbanen komen, zeker als Koning Winter meewerkt, helemaal aan hun trekken.
Daarnaast zijn er vele winterse extra’s. Kinderen kunnen bijvoorbeeld langlaufen, schaatsen, rijden op een sneeuwscooter en met ski’s of banden van een sneeuwhelling roetsjen. Een ritje in het reuzenrad Bellevue geeft bezoekers een prachtig uitzicht over het park in winterse sferen. De tentoonstelling met ijssculpturen geeft alvast een voorproefje van de attractie Piraten in Batavia die in de zomer van 2020 opnieuw de deuren zal openen.
Daarnaast zijn er sfeervolle kerstmarkten en ontelbare lichtjes, besneeuwde kerstbomen en knetterende kampvuren. Europa-Park, met meer dan 300 artiesten in dienst, staat bekend om een uitgebreid entertainment-aanbod. Tijdens de winteropenstelling staan er diverse shows op het programma die passen bij deze romantische tijd van het jaar.

20191123 EP winter1200800 2

Hoogwaardige wintershows
Bezoekers hebben bijvoorbeeld toegang tot een heuse circusvoorstelling met internationale artiesten, een wervelende ijsshow, een lichtsculpturenfestival en een nieuwe kinder- en een nieuwe familiemusical in kerstsferen. Lichtjes en lichteffecten zijn er ook volop bij de Winter Starlight Parade die elke avond door het park trekt. Aan deze shows zijn geen extra kosten verbonden. Daarnaast vinden er in de winter regelmatig bijzondere avondevenementen plaats, waaronder de nieuwe en spraakmakende Europa-Park Dinner Show in de sfeer van de wilde jaren 70 en de Apres-Ski-Party (deze avondevenementen zijn niet inbegrepen in de toegangsprijs).

Nieuwe darkride: Snorri Touren
Europa-Park presenteert deze winter ook een aantal nieuwigheden. Een ervan is de nieuwe darkride voor de hele familie: Snorri Touren in het Scandinavische themagebied. Hierin neemt de olijke zesarmige octopus Snorri bezoekers mee op ontdekkingstocht naar de bonte onderwaterwereld van het mysterieuze eiland Rulantica. Snorri maakt parkbezoekers zo alvast warm voor het nieuwe waterpark Rulantica...

Winterse lekkernijen
Tijdens de winteropenstelling is er ook een smakelijk culinair aanbod. Op de kerstmarkt kunnen bezoekers genieten van talloze winterse specialiteiten, zoals warme glühwein, vruchtenpunch, gepofte kastanjes, de fijnste chocolade en bijzondere kazen en worsten. Ook de bistro’s, cafés, snackbars en restaurants in het park serveren bekende en nieuwe winterse lekkernijen uit de gepresenteerde landen. Een van de coolste plekken in het park is de ijsbar Glaciar: bezoekers wanen zich hier in een ijskoud gletsjerlandschap.

20191123 EP winter1200800 1

Overnachten in winterse sferen
Europa-Park heeft veel te bieden. Vanwege de reisafstand bezoeken veel gasten uit Nederland en België het park minimaal 2 dagen. Zij kunnen voor de overnachting terecht in de 6 bijzondere themahotels (4 sterren) en genieten van de spa-faciliteiten. Echte avonturiers overnachten in de verwarmde huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping (op 5 minuten lopen van de hoofdingang). Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas. Het park is goed bereikbaar per auto, bus, vliegtuig of trein. Veel bezoekers combineren een verblijf met uitstapjes in de regio.

Praktische informatie
In de winter kost een kaartje € 47,00 (inclusief alle attracties en shows in het attractiepark). Kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen € 39,50 en kinderen van 0 t/m 3 jaar hebben gratis toegang. In de winter is Europa-Park open van 23 november 2019 t/m 6 januari 2020 (m.u.v. 24 en 25 december) en op 11 en 12 januari 2020. De openingstijden zijn van 11.00 tot 19.00 uur (in de weekenden en van 21 december t/m 6 januari tot 20.00 uur).
Kijk voor meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden op de Nederlandstalige website www.europapark.de.