Phantasialand Wintertraum 2018/2019

17e editie Wintertraum

Vandaag openen de deuren van Phantasialand voor de 17e editie van Wintertraum, het fascinerende winterevenement gekenmerkt door lichtsculpturen, betoverende shows, winter-attracties en allerlei leuke activiteiten.

20181122 Wintertraum180De nieuwe editie van Wintertraum verwelkomt verschillende nieuwigheden die de bezoekers zullen betoveren. Voor de 17de keer opent het pretpark in Brühl bij Keulen haar deuren voor het populaire winterseizoen. Door de hoge vraag tijdens het vorige seizoen is het winterseizoen dit jaar verlengd; maar liefst 8 weken winterpret. Daarbij kunnen gasten genieten van een gigantisch aanbod; een zee van licht en schitterende decoraties in zes verschillende themagebieden. Winterse attractiepret voor groot en klein. Heerlijke, geurige lekkernijen die men kent van de kerstmarkten, smakelijke winterbrunches en een ongekende kerstsfeer. Sprookjesachtige shows voor de hele familie en de dagelijkse slotshow met een hoogtepunt die je alleen in Phantasialand Wintertraum vindt: een grootse vuurwerkshow om het geheel af te maken.

Licht en fantasie in China Town
Volledig nieuw deze winter: imposante lichtsculpturen in het themagebied China Town. Een gigantische feniks van 9 bij 9 meter begroet de gasten met zijn bonte kleuren. Daarnaast waken twee draken bij een lotuspaleis, zij vormen samen een kunstwerk van 9 bij 15 meter.
Bij daglicht zijn deze fantasierijke lichtdecoraties al een lust voor het oog, maar als het duister eenmaal valt, stralen ze in hun volle pracht en zijn ze nog indrukwekkender.

Nieuwe lichtdieren in de Afrikaanse jungle
Ook in het themagebied Deep in Africa wekken nieuwe bewoners de Afrikaanse jungle tot leven. Midden in het winterse, maar altijd groene gebied waakt een giraffe over de kloven, apen slingeren door de bomen, zebra’s grazen over de vlaktes en een olifantenfamilie verschuilt zich in de dichte bebossing. De lichtdieren zijn te vinden tijdens een rustige 
wandelsafari of tijdens een rit in de spectaculaire hangende achtbaan Black Mamba. Ook hier stralen de dieren wanneer de avond valt als nooit tevoren.

Twee nieuwe shows voor de hele familie
Twee nieuwe wintershows bieden bijzondere momenten die zorgen voor een lach en een verrassing.
In het Silverado Theatre beleven gasten een betoverend winterverhaal over de droom van een jong meisje in een wereld van ijs een sneeuw. 'Talvia. Een wintersprookje' is een gevoelige showbelevenis met zang en entertainment in een betoverende sfeer. Speciaal voor deze show werd er maandenlang door Phantasialand zelf gewerkt aan de kostuums en decors.
Er valt ook veel te lachen bij de nieuwe show: 'Elk jaar weer... Kalkoen, kabaal, kerstboom' worden de gasten getrakteerd op een turbulente schaatsshow met meeslependechoreografieën en een chaotische familie.

Nog meer winterpret voor de kinderen
Er zijn twee nieuwe winterattracties die garant staan voor een kinderlach. Een leukesneeuwcaroussel en een snelle sneeuwglijbaan; allebei met echte sneeuw! Sneeuw die ook bij hoge temperaturen gewoon blijft liggen.
Wie nog meer ijs en sneeuw zoekt, kan met de hele familie terecht op de grote schaatsbaan op de prachtig versierde Kaiserplatz. En dan zijn er nog de vele attracties, zowel binnen als buiten, die uitermate geschikt zijn voor kinderen.

20181122 Wintertraum1200800

Met haar typische liefde voor detail en een grote dosis winterse pret voor alle leeftijden is Phantasialand Wintertraum ook dit jaar weer onovertroffen.
Wintertraum brengt het beste van de kerstmarkten-belevenis samen met winterpret en attracties & shows van wereldklasse. Een ware winterse droom voor de hele familie.

Meer informatie over Phantasialand Wintertraum:
dagelijks van 23 november 2018 tot en met 20 januari 2019 (behalve 24-12-2018; 01-01-2019 alsmede 07 + 08-01-2019 en 14 + 15-01-2019)
Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 20.00 uur (31-12-2018 tot 18.00 uur)
Zie ook: www.phantasialand.nl/wintertraum