20e editie van de Winter Efteling

Elf weken genieten van speciale winterattracties

Van 12 november 2018 tot en met 31 januari 2019 verandert de Efteling voor de 20e keer in een winterwereld vol twinkelende lichtjes, hartverwarmende vreugdevuren en sfeervol entertainment. Elf weken lang is het Winter Efteling met speciale winterattracties. Er kan geschaatst worden op de schaatsbaan en kinderen kunnen zich uitleven op de glijbaan in het overdekte IJspaleis. De Sneeuwprinses en de Vuurprins zorgen voor zang, dans en gezelligheid. Het Sprookjesbos hult zich in winterwarme sferen en bezoekers kunnen langlaufen op lange latten. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt een spectaculaire afsluiting tegen de nachtelijke hemel.

20181111 Winterefteling180Nieuw feest in de Winter Efteling gevierd.
Wat in 1999 als proef voor drie jaar werd gelanceerd, is intussen niet meer weg te denken uit het aanbod van het attractiepark in Kaatsheuvel.
"Dat de winteropenstelling zo’n succes zou worden en dat veel parken in Europa ons zouden volgen, hadden we destijds niet durven voorspellen", aldus Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling.

Speciale winterattracties 
Bezoekers zwieren met hun lief op de bevroren paleisvijver of glijden van de glijbaan. Kinderen zingen of dansen op de verlichte dansvloer met de Sneeuwprinses en de Vuurprins, terwijl ouders genieten van een winters drankje. Bezoekers kunnen zo’n 400 meter langlaufen op Langlaufbaan ’t Hijgend Hert. Buiten de waterattracties zijn alle attracties open indien de weersomstandigheden het toelaten. Wanneer de avond valt, zijn er indrukwekkende illusies waar te nemen bij Villa Volta. Daar komt de gevel krakend tot leven met een 3D-projectie, wanneer het verhaal van Roofridder Hugo wordt verteld.

Bijzonder winters entertainment
Rondom de Vreugdevuren zorgt muzikaal entertainment voor extra warmte. In het openluchttheater in het Sprookjesbos is de wintervoorstelling van de parkshow Sprookjesboom te zien. De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is door gebruik van licht en vuur ’s op donkere winteravonden extra spannend. Ook de watershow Aquanura is met zijn 200 fonteinen, muziek, vuur- en lichteffecten ‘s avonds bijzonder imposant.

CARO: visueel spektakel
Sinds 16 september staat een fonkelnieuwe, internationale show op de planken van het Efteling Theater: CARO. Het is een visueel spektakel vol ontroering, dans, muziek en acrobatiek voor de hele familie. De theatershow bezorgt iedere bezoeker, van welke nationaliteit dan ook, herkenbare momenten uit het eigen leven.
De bekende Nederlandse musicalacteur en regisseur Stanley Burleson tekent voor de regie en choreografie van de show.

20181111 Winterefteling1200800

Oudjaar vieren in de Winter Efteling
Ook dit jaar wordt Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze gevierd in de Winter Efteling. Vanaf 19 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. De attracties blijven open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels. 

Sprookjesachtig overnachten
Wie twee of meer dagen wil genieten van het attractiepark kan blijven slapen in de nabij gelegen Efteling hotels of in vakantiewoningen of appartementen in de vakantieparken. Overnachten in de Efteling is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark.

Voor informatie, openingstijden of overnachtingen: www.efteling.com.