Het Magische Dorp van de Kerstman in Gardaland

Veel winterpret in Gardaland

Vanaf het weekend van 8 december, vanwege de traditionele feestdag in Italië, gaan geheel volgens traditie de magische lampjes van Gardaland Magic Winter weer branden. Nieuw tijdens deze editie van Gardaland Magic Winter is het grote Magische Dorp van de Kerstman...

20181111 WinterGardaland180ijdens dit magische evenement dat op 8 december begint en tot en met 6 januari 2019 duurt, zal het Gardaland gehuld zijn in een idyllische kerstsfeer waarin alle gasten ook tijdens de winterperiode gewoon kunnen blijven genieten van het amusement van Gardaland. 

Fantastisch nieuwtje van deze editie is het grote Magische Dorp van de Kerstman in het hart van het Park, op het plein piazza Valle dei Re.
In het dorp kun je een interactieve reis maken door de magische Kerstwereld via de vijf themakamers waaruit het dorp bestaat: de sprookjesachtige Miniwereld, waar je kunt genieten van het schitterende uitzicht dat de Kerstman heeft als hij met zijn slee op reis is; het betoverende IJswoud, magisch verlicht en met vele fantasiepersonages;de Werkplaats van de elfen, waar kinderen versgebakken koekjes kunnen proeven temidden van pasgemaakt speelgoed; het Postkantoor van de Kerstman en zijn Huis op de Noordpool, waar de allerkleinsten de kerstman in levenden lijve kunnen ontmoeten.

Ter gelegenheid van Gardaland Magic Winter blijven de belangrijkste attracties open en het Park wordt helemaal in thema versierd: zo komt het entertainment helemaal in de sfeer van winter en sprookjeslandschappen dankzij fascinerende decors, schitterende lichtjes en glinsterende kerstbomen. Vanaf de zone Colorado Boat kun je Piazza Valle dei Re snel bereiken, glijdend op leuke opblaasbanden, om daarna te genieten van de ijsbaan, waar je alleen of in gezelschap heerlijk kunt schaatsen en prachtige pirouettes kunt uitproberen op de melodie van de beroemdste kerstliedjes; op het plein wordt aan de voet van de symbolische attractie Ramses il Risveglio voor de allerkleinsten ook een leuke speelzone in de sneeuw aangelegd.

Voor een nog echtere kerstsfeer is er de Magic Winter Band, die wandelend door alle straten van het Park typische Christmas Carols speelt, terwijl de bezoekers een sprookjesachtige rit door het park kunnen maken in de kerstkoets met een echt paard ervoor. Voor de kleintjes is er Peppa Pig land, waar ze Peppa en George kunnen ontmoeten, of Po en Tijger in Kung Fu Panda Land om ze een fijne kerst te wensen en met hen op de foto te gaan, misschien zelfs speciaal geschminkt door de grimeur van het Park.En wat voor kerst zou het zijn zonder kerstboom? Iedereen geniet ademloos van de De boom van Prezzemolo in het Fantasy Kingdom, voor de gelegenheid versierd met 4.000 meter lichtjessnoer voor een totaal aan wel 80.000 lichtpuntjes; die elke avond om 18.00 uur gaan branden tijdens de eindceremonie met een grote eindshow aan het einde van de dag, die wordt afgesloten met een overvloedige en enthousiasmerende sneeuwval.

Om dit feest nog mooier te maken zijn er ook heerlijke zoete lekkernijen verkrijgbaar in het Park. Bij de traditionele banketten op het plein Piazza Valle dei Re kun je kurtos krijgen - typische Hongaarse spriaalvormige zoete broodjes die doen denken aan de schoorstenen van een typisch kerstdorpje – ter plekke bereid door ons kundige personeel en gepersonaliseerd met door de Gasten zelf gekozen garneringen. Voor de grootste smulpapen zijn er ook maxi marshmallows van bijna een meter hoog, lichtgevende suikerspinnen, warme chocolademelk van hoge kwaliteit, kastanjes, gesuikerde amandelen, kerstkoekjes en vin brulé! En tot slot bieden de restaurants traditionele kerstgerechten.

20181111 WinterGardaland1200800

Op de eerste openingsdag, zaterdag 8 december, heeft Gardaland gedacht aan een speciaal cadeau: alle Gasten die van top tot teen verkleed komen als de Kerstman mogen het Park in voor maar 15 euro!
Gedurende de hele periode van Gardaland Magic Winter krijgt je bij aankoop van een toegangskaartje voor het Park de mogelijkheid ook Gardaland SEA LIFE Aquarium te bezoeken, waar je de betoverende kerstsfeer kunt blijven beleven dankzij de thematisering van het Aquarium en de speciale ontmoetingen met de Kerstman, die elke zaterdag om 12.30 en om 16.30 worden gehouden, met het lezen van een kerstsprookje tegen de fascinerende achtergrond van het oceaanaquarium. 

Meer info op www.gardaland.it.