Phantasialand Wintertraum 2017

Succesvol winterevent

Niet zo heel ver van de Belgische grens bevindt Phantasialand, en naar jaarlijkse traditie pakt het park uit met een prachtig winterevent: Wintertraum, een event dat jaarlijks verder wordt ontwikkeld. Het pretpark nabij Keulen investeert naar jaarlijkse gewoonte in attracties, shows, decoraties en nog veel meer om de bezoekers een verfijnde sfeer aan te bieden, zowel overdag als ’s avonds.

20171221 PHL winter180Wintertraum is al vele jaren een groot succes: het park heeft dan ook sinds 2002 een enorm goede reputatie opgebouwd en Wintertraum wordt aanzien als 1 van de allerbeste winterevents in Europa. Het park pakt uit met een extra aanbod aan belevenissen, die perfect aansluiten bij het bezoek aan het park. Met populaire winter highlights zoals schaatsen en genieten van een beker glühwein, boeiende en fantasievolle lichtshows, pret in de achtbaan zelfs als het vriest, een uitstekende winterse sfeer en elke dag een schitterend vuurwerk presenteert Wintertraum in Phantasialand zich sterker dan ooit als hét winter-event van Duitsland.

In 2002 opende Phantasialand voor de eerste keer zijn deuren tijdens de winterperiode. Sindsdien heeft het park het winterevent consequent verder ontwikkeld. Tegenwoordig biedt Wintertraum over een langere periode meer spannende attracties om van te genieten op één locatie dan welk winter-event dan ook.
Op in totaal 48 dagen kan het hele gezin van 's morgens tot 's avonds intensief genieten van de betoverende wintersfeer bij de kraampjes met lekkers op de Kaiserplatz die het hartverwarmende gevoel van een kerstmarkt oproepen. Winterpret op de grote schaatsbaan naast de schitterend versierde kerstboom. Magische momenten tijdens de drie met liefde geënsceneerde indoor-shows en de twee fascinerende outdoor shows met dagelijks vuurwerk.
Overdag en 's avonds kunnen bezoekers van alle leeftijdscategorieën zich amuseren in de attracties, tijdens gezellige kerstfeestjes, maar ook heerlijke winterbrunches.

Met veel aandacht voor details en grote investeringen heeft Phantasialand een winter-event gecreëerd dat in vele opzichten uniek is. In geen van de andere Duitse attractieparken kunnen zoveel attracties uit het totale aanbod de hele winter door worden gebruikt als in Phantasialand. Tijdens Wintertraum zijn de achtbanen zelfs tot -10 °C in bedrijf.
Ook een ritje op een waterbaan is in de winter in Duitsland alleen in Phantasialand mogelijk. Elke dag wordt bovendien afgesloten met een geweldige vuurwerkshow. Dit hoogtepunt dat iedere avond te zien is, is vanwege de hoge kosten een beduidende investering en een lichtend voorbeeld voor het gepassioneerde streven Wintertraum als belevenis voortdurend te verbeteren.
Voor Wintertraum 2017/2018, bijvoorbeeld, werd er samen met een nieuwe partner een geheel nieuwe vuurwerkshow ontwikkeld welke synchroon loopt met muziek, en welke met buitengewone effecten en artistieke lichtchoreografieën voor grote verwondering en oplichtende ogen zorgt.

Hetzelfde geldt voor de indrukwekkende 3D-mapping- en vuurshow, 'Tiempo de Fuego’. Bij deze show worden in themagebied Mexico dagelijks, soms zelfs tweemaal dagelijks op een 1.200m² groot mapping-projectievlak spannende werelden uit licht, vuur en muziek getoverd. In ‘Tiempo de Fuego’ heeft Phantasialand investeringen en artistieke kwaliteit verenigd tot een fascinerend showspektakel dat videoprojecties en vuurkunst verenigt en in deze omvang en kwaliteit uniek is.Schitterende winterwerelden en de flair van een kerstmarktDe fantastische winterambiance in het gehele attractiepark maakt Wintertraum tot een ongeëvenaard winter-event.
Elk van de zes themagebieden wordt veranderd in een fantastisch winterlandschap met een heel eigen karakter dat steeds weer betovert met nieuwe decoraties, lichteffecten, sfeervolle muziek, verleidelijke culinaire specialiteiten en winterse magie.

Ieder jaar is er flink geïnvesteerd om met veel licht en fantasie een totale sfeer te creëren. Als het schemert wordt het hele park omgetoverd tot een fonkelende zee van miljoenen lichtjes en krijgt het een magische uitstraling. Ook de kerstsfeer overdag werd dit jaar uitgebreid aangepakt. Speciaal voor Phantasialand werden er meer dan 40 handgeschilderde XXL-kerstballen met een doorsnede van tot wel 3 meter geproduceerd die nu overdag al zorgen voor een kerstsprookje door hun charmante motieven die bij elke individueel themagebied passen.

Ook muzikaal zorgt Wintertraum voor een bijzondere kerststemming. Voor elk themagebied werden er verschillende winterse soundtracks bedacht die, samen met de decoratie en lichteffecten voor een prettig kerstgevoel in de afzonderlijke winterwerelden zorgen.
Dit heerlijke kerstgevoel wordt nog eens bijzonder onderstreept door het veelzijdige culinaire aanbod. In het gehele park bieden talrijke culinaire stalletjes geliefde, winterse lekkernijen aan in variaties speciaal samengesteld voor Phantasialand. Vooral de verleidelijk geurende kerstmarktstalletjes op de feestelijke Kaiserplatz maken Wintertraum tot een Deluxe kerstmarkt.

20171221 PHL winter640

Meer informatie:
Phantasialand Wintertraum vindt dagelijks plaats van 24 november 2017 t/m 14 januari 2018 (behalve op 24-12-2017; 01-01-2018 en 08 en 09-01-2018) 
Verdere informatie en tickets op www.phantasialand.nl/wintertraum