Winter Efteling brengt vernieuwd IJspaleis

11 weken lang winterse Wereld vol Wonderen

Sinds 13 november kunnen bezoekers van de Efteling hun hartje weer ophalen aan de winterse Wereld vol Wonderen: tot en met 31 januari verandert het sprookjespark in een winterwereld vol twinkelende lichtjes, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen.

20171214 Winterefteling180De Efteling is het ganse jaar geopend voor de bezoekers. Tijdens de winterperiode vernadert het park in de Winter Efteling, voor maar liefst 11 weken lang: van 13 november tot en met 31 januari zijn er speciale winterattracties zoals het vernieuwde IJspaleis, met o.a. een schaatsbaan en een speelplein vol springplezier. Alleen in deze periode kan er gelanglauft worden en hult het Sprookjesbos zich in winterse sferen. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt tegen een diepblauwe hemel een spectaculaire afsluiting van het dagje Winter Efteling.
Ook dit jaar wordt op 31 december het Oud & Nieuw feest in de Winter Efteling gevierd.

Deze Winter Efteling schaatsen bezoekers op een bevroren paleisvijver van de Sneeuwprinses en de Vuurprins. Kinderen klauteren en springen net als voorgaande jaren in het IJspaleis maar kunnen nu zelfs van binnen naar buiten glijden. De Sneeuwprinses en de Vuurprins zorgen er voor zang, dans en gezelligheid. Ook brengen ze met hun arrenslee dagelijks een muzikaal bezoek aan de Vreugdevuren in het park. In het Sprookjesbos is de wintervoorstelling van de parkshow Sprookjesboom te zien. Daarnaast kan men zo’n 400 meter langlaufen op Langlaufbaan ’t Hijgend Hert.
Buiten de waterattracties zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten. Zeker het ontdekken waard is de nieuwe attractie Symbolica die afgelopen zomer opende voor het publiek. 

Vanaf het schemeruur is het Sprookjesbos feeëriek verlicht en zijn er indrukwekkende illusies waar te nemen bij Villa Volta. In een 3D-projectie komt de gevel krakend tot leven als het verhaal van Roofridder Hugo wordt verteld. En ook de watershow Aquanura is met zijn 200 fonteinen, muziek, vuur- en lichteffecten in het donker bijzonder imposant.

Ook dit jaar kun je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze vieren in de Winter Efteling. 
Vanaf 19.00 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. De attracties blijven open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels. Er zijn speciale tickets voor Oudejaarsavond beschikbaar.

20171214 Winterefteling640

Praktische info
De Winter Efteling is elke dag open van maandag 13 november 2017 tot en met woensdag 31 januari 2018; op weekdagen van 11.00 tot 18.00 uur, en in het weekend van 11.00 tot 19.00 uur.
Tijdens de kerstvakantie (van 23 december t/m 7 januari) is de Winter Efteling dagelijks open tot 20.00 uur. Op 31 december is het park open tot 18.00 uur.
Wie Oudejaarsavond wil vieren in de Winter Efteling krijgt met een speciaal ticket toegang vanaf 19.00 uur. Het park blijft dan open tot 1.00 uur ‘s nachts.
Alle info over de Winter Efteling: www.efteling.com/winterefteling