Europa-Park wordt weer Winterwonderland

42 dagen lang winterpret in Europa-Park

Europa-Park tovert zich deze winter voor de 17e keer om tot een magisch Winterwonderland. Sinds 25 november kunnen bezoekers genieten van al dat moois, en dit nog tot en met 7 januari 2018 (m.u.v. 24 en 25 december).

20171208 WinterEP1802,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties staan garant voor een ultieme winterse beleving in Winterwonderland. Naast de bekende attracties van Europa-Park zijn er vele winterse toevoegingen zoals een tweetal kerstmarkten, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderskischool, een sneeuwhelling en enkele tentoonstellingen. Op het programma staan ook shows die passen bij deze romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtjesparade en musicals.

Achtbanen, attracties en winterse activiteiten
Uitgezonderd de waterattracties zijn alle attracties van het park gewoon in bedrijf.
Ook staan er altijd een zevental achtbanen ter beschikking: Alpenexpress, Euro-Mir, Pegasus, Arthur, Ba-a-a-Express, Matterhornblitz en Schweizer Bobbahn. Als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, zijn bovendien de houten achtbaan "Wodan" en Megacoaster 'blue fire' powered by GAZPROM geopend.
Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. In het overdekte speelparadijs 'Limerick Castle' hoeven kinderen zich geen moment te vervelen.
Reuzenrad "Bellevue" geeft je op 55 meter hoogte een geweldig uitzicht over het versierde park en de omgeving.
Bij Slot Balthasar is een middeleeuwse Christkindl-markt met verschillende oude ambachten en in het Duitse themagebied is nog een gewone Weihnachtsmarkt.

Exposities "Magic Ice", "OTTO" en "Chinees Lichtfeest"
Voor een echt 'coole' expositie moeten de bezoekers naar de Arena van het Spaanse themagebied. Daar is een speciale hal gebouwd voor "Magic Ice". Bij min 8 graden maak je hier kennis met de verhalen van de gebroeders Grimm en andere sprookjesvertellers. Vaklui zijn dagen bezig geweest om uit ijs en sneeuw tientallen sprookjesachtige ijssculpturen te 'carven'.
In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter), is de gehele winteropenstelling een tentoonstelling te zien met werken van het multitalent Otto Waalkes. Onder de noemer "China te gast in Europa-Park" is er in de tuin van Slot Balthasar iedere avond nog een expositie te zien van kleurrijk verlichte dieren en planten.

Fantastische wintershows
Europa-Park, met meer dan 300 artiesten in dienst, staat bekend om haar uitgebreide entertainment-aanbod. Ook tijdens de winteropenstelling is het programmaboekje weer goed gevuld.  In de toegangsprijs is bijvoorbeeld ook een hoogstaande circusvoorstelling van zo’n 50 minuten begrepen. Op het evenementen-terrein, in een originele circustent, vertonen internationale artiesten dagelijks hun bijzondere kunsten. Eveneens kan men genieten van de ijsshow 'Surpr’Ice, with the Son of Santa', in het Nederlandse gebied staat een musical voor kinderen op de planken en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een swingende kerstmusical. Lichtjes en lichteffecten zijn er volop bij de 'Winter Starlight Parade' die elk avond door het park trekt, de videomapping-shows op gebouwen en het lichtspektakel "Luna Magica".

20171208 WinterEP640

Praktisch:
Tijdens de winteropenstelling kost een kaartje € 41, kinderen van 4-11 jaar betalen € 34,50.
Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang.
Het park is geopend van 25 november 2017 tot en met 7 januari 2018 (m.u.v. 24 en 25 december), dagelijks van 11 tot 19 uur (langere openingstijden in de weekenden en vanaf 22 december, m.u.v. 31 december).
Meer op: www.europapark.de