Cirque de la Lune in Kasteeltuinen Arcen

Theaterfestival in Kasteeltuinen

Op zaterdag 6 juli opent Kasteeltuinen Arcen in de avonduren haar poorten voor een bijzondere avond vol kleinkunst, theater en muziek. Het theaterfestival Cirque de la Lune keert terug met een bomvol programma van nationale en internationale acts die te bewonderen zijn op verrassende locaties in de tuinen. Naast kleinkunst, theater en cabaret is er ook een muzikaal programma waar de Venlose singer en songwriter Baer Traa op zal treden met pianist Egbert Derix. Nieuw dit jaar is dat gasten hun bezoek aan het park smakelijk kunnen uitbreiden met het Food & Festival arrangement.

Een bonte stoet van artiesten
Bezoekers worden op diverse plekken in de tuinen getrakteerd op acts als jongleurs, acrobaten en theater. Illusionist Niels Harder, die bekend werd door zijn deelname aan o.a. Britain’s Got Talent, treedt op met een show vol magie, popmuziek en komedie. Als geen ander weet Crazy Harder zijn bruisende persoonlijkheid te combineren met hilarische illusies. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van trapezekunst door het Belgische The Lady Cocktail Company en een circusshow van het Spaanse Doble ManDoble.
Naast acrobatiek zijn er ook diverse komische artiesten zoals Schmörl Bratz. Ook kleinkunst mag uiteraard niet ontbreken tijdens het Theaterfestival; verschillende rondlopende acts zoals steltenlopers en muzikanten maken een rondgang door de tuinen. 

20190625 KACirquedeLaLune1200800 1

Zinderende finale
De avond en artiesten leiden de bezoekers van Cirque de la Lune naar de Mammoetboom op het Toernooiveld waar Cirq’ulation Locale voor een zinderende grande finale zal zorgen. De Belgische act speelt letterlijk met vuur terwijl ze een spectaculaire trampolineshow opvoeren. De groep, die werd opgericht in 2002 en sindsdien in heel Europa optreedt, noemt hun shows ‘çrossover circus’ en brengt een mix van jongleren en acrobatiek met dans, clownerie en improvisatie. 

Muzikaal programma
Het muzikale programma van Cirque de la Lune wordt dit jaar verzorgd Baer Traa en Egbert Derix. De Venlose singer en songwriter's warme stem en het virtuoze pianospel van Derix vinden elkaar in bekende en nieuwe eigen songs. Zij zullen in de Casa Verde drie concerten geven waarbij de muziek uit de 60-er en 70-er jaren ter inspiratie dient voor de improvisaties die ten gehore worden gebracht.

Food & Festival
Nieuw dit jaar is het Food & Festival arrangement. Gasten krijgen met dit arrangement eerder toegang tot het park en kunnen voorafgaand aan het programma heerlijk eten in Kasteeltuinen Arcen. Bij de Riddertenten genieten bezoekers van heerlijke grillgerechten van The Red Baron en smakelijke bereidingen van Lekker (k)eten, verse frieten, knapperige salades en als toetje ijs van Clevers IJs! Deze uitbreiding maakt Theaterfestival Cirque de la Lune tot een complete en bijzondere avond uit voor vrienden en familie. 

20190625 KACirquedeLaLune1200800 2

Ticketinformatie
Theaterfestival Cirque de la Lune is een sfeervolle zomeravond uit voor jong en oud in het prachtige groene decor van Kasteeltuinen Arcen. De poorten van het park openen 6 juli om 19:00 uur voor het publiek, de afsluiting zal plaatsvinden om middernacht. Het volledige programma is te bekijken op www.kasteeltuinen.nl

Info en foto's: Kasteeltuinen Arcen