Burgers' Light 2019

Dynamisch lichtspektakel rond levenscyclus vlinders

Nog tot en met zaterdag 9 maart 2019 kunnen bezoekers aan Burgers' Zoo, nabij Arnhem, genieten van Burgers’ Light, een lichtspektakel waarbij alles draait rond de levenscyclus van vlinders, met veel aandacht aan beleving en interactie.

Bezoekers worden meegenomen in een boeiend lichtspektakel dat hen langs de diverse levensfases van vlinders voert. Deze route bestaat uit tientallen sfeervolle lichtornamenten, waarbij het park op sfeervolle en interactieve wijze het bijzondere verhaal van de metamorfose van vlinders wil vertellen. De gasten worden langs vier verschillende podia gevoerd, die elk een nieuwe levensfase uit het leven van de vlinder voorstelt: van eieren tot rups, pop en de transformatie naar vlinder.
Acteurs werken hierbij afwisselend met lichtshows en schaduwspellen. Achter het eerste schaduwdoek voeren twee acteurs een dans op muziek op. Dankzij levensgrote vleugels op hun rug komen de dansende vlinders voor de toeschouwers echt tot leven! Vervolgens is er een schaduwspel over hoe de vlinder naar een plant vliegt en honderden eitjes in felle kleuren legt. Bij de derde locatie zien de bezoekers de blacklight-rupsen zich volvreten en steeds groter worden, totdat ze zich gaan verpoppen. In de laatste fase beelden dansers in LED-kleding de kwetsbare, net uit de pop gekomen vlinders uit die zich ontplooien tot vliegrijpe vlinders. 

20190301 BZ BurgersLight4

Grotendeels weersonafhankelijk
De route van Burgers’ Light voert grotendeels door de Bush en Ocean en is daarmee weersonafhankelijk. Daarnaast voert een deel van de route buiten door het Park.
Uiteraard zijn het Bush en Park Restaurant open, net als de overdekte Kids Jungle en de gloednieuwe buitenspeeltuin aan de andere zijde van het Park Restaurant. Bovendien wordt de gloednieuwe buitenspeeltuin bij het Park Restaurant op speciale wijze verlicht en met hulp van enkele acteurs en rookeffecten sfeervol gepresenteerd.

20190301 BZ BurgersLight2

Burgers’ Light vindt plaats van 23 februari tot en met 9 maart 2019. Burgers' Bush en Burgers' Ocean blijven tijdens Burgers' Light tot 21.00 uur open. Het Bush en Park Restaurant en de Kids Jungle blijven ook open tot 21.00 uur. De keuken sluit wel om 20.00 uur. De overige parkdelen sluiten om 17.00 uur. Sommige diersoorten zullen 's avonds niet meer te zien zijn.
Op de parkplattegrond kan de bezoeker ontdekken welke delen van het dierenpark open blijven en sluiten.
Vanaf 18 uur geldt een speciaal tarief van 10 euro per persoon.
Abonnementhouders krijgen gratis toegang, terwijl gasten die overdag Burgers’ Zoo al komen bezoeken uiteraard tot 21 uur mogen blijven.

20190301 BZ BurgersLight1

Info en foto's: Burgers' Zoo