China Light ZOO 2016-2017

Magisch Lichtfestival in ZOO Antwerpen

Nog tot 15 januari hebben bezoekers in Antwerpen de unieke kans om het nieuwe jaar op passende wijze te vieren, met een bezoekje aan het China Light Festival in ZOO Antwerpen.

20161205 ZooA CLF180Net als bij de eerste editie worden de bezoekers overdonderd door de prachtige lichtobjecten die gemaakt werden met de hand door zestien Chinese kunstenaars. Zij construeerden van handgemaakte metalen constructies tot beelden in drie dimensies. De lichtjes werden in deze structuren bevestigd waarna de vormen werden omhuld met meters gekleurd satijn en vervolgens beschilderd. Dit gebeurde met de hand of met de paintbrush. Eens klaar, werden de figuren ingepast in de tuin. Ook overdag, als de lichtjes niet branden, vormen ze een mooi extraatje.

Enkele weken na de plechtige openingsceremonie, hebben al meer dan 100.000 mensen het China Light ZOO bezocht. De prachtige Chinese lichtobjecten trekken de bezoekers aan, en met de start van de solden is er ook nu nog steeds de mogelijk om 's avonds te komen genieten van mythische draken, sierlijke vogels, ZOO-dieren, bloemen, lantaarns, pagodes,... Al deze figuren lichten op na zonsondergang en brengen de ZOO in een betoverende ban. Zelfs in Antwerpen kun je enkele objecten terugvinden: zo is er een verlicht sneeuwluipaard die je de weg wijst op de Antwerpse Meir en ook op de ijspiste op de Groenplaats geniet een groepje pinguïns van de koude temperaturen. Het Astridplein baadt in het licht van een draak.

Enkele weetjes nog:
Elke avond luisteren Chinese artiesten het lichtfestival op. Je vindt ze op de Kiosk. 

- Tai Ji en Long-sleeves dans: Laat je eigen Yin en Yang beroeren en geniet van deze sierlijke dans eigen aan de opera van Beijing.
- Wushu en Gu Zheng optreden: Chinese Kung fu op het ritme van een traditioneel tokkelinstrument, familie van de citer.
- Sichuan opera-face changing: Een act geplukt uit de opera. Laten de acteurs hun ware gezicht zien? Het Guinness record staat op 14 maskers in 25 seconden.
- Acrobatisch jongleren: Chinese lenig- en handigheid ten top.

20161205 ZooA CLF640

CHINA LIGHT ZOO IN CIJFERS
16 ARTIESTEN werken mee aan China Light ZOO in de ZOO.
15 000 METER SATIJN omhult de kunstwerken.
15 000 LEDLAMPJES maken er een waar lichtfestival van. Energiezuinig uiteraard.
20 000 KILOGRAM wegen alle frames samen.
Zo’n 1500 LICHTOBJECTEN pronken in onze tuin.
19 CONTAINERS werden naar Antwerpen verscheept.
40 METER lang en 6 meter hoog is het pronkstuk: de draak.
22 400 uren Chinees vakmanschap.

Meer foto's op onze Facebookbladzijde: https://www.facebook.com/pg/ParkWorldBe/photos/?tab=album&album_id=1474556749240965

Het China Light ZOO loopt tot en met 15 januari en is open van 18u00 tot 21u30. Tickets bestel je online via ZOOantwerpen.be/ChinaLightZOO of aan de kassa van ZOO Antwerpen, met een ZOO/Planckendael-abonnement krijg je korting. 
Check de beschikbaarheid per avond op de site.