Winterwonderland in Europa-Park

Magische wintersferen in Duitslands grootste pretpark

Ook dit jaar is het weer genieten van winterpret in Europa-Park, het Duitse pretpark dat zich niet ver van het Frans-Zwitserse en Duitse drielandenpunt bevindt. Vele winterse activiteiten staan gepland...

20161125 EuropaP Winter180Om het Duitse pretpark om te toveren tot een magisch Winterwonderland decoreerde Europa-Park zich met onder andere 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en andere ontelbare winterse decoraties. Al voor de 16e keer is het pretpark geopend tijdens de winter. De winteropenstelling duurt nog tot en met 8 januari 2017 (m.u.v. 24 en 25 december). Voor het eerst zullen de poorten ook op 13 tot en met 15 januari geopend zijn.

Op uitzondering van de waterattracties en een enkele buitenachtbaan zijn in principe all attracties gewoon in bedrijf. Naast de acht achtbanen die altijd geopend zijn, zullen, als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, ook de houten achtbaan "Wodan" en Megacoaster 'blue fire' powered by GAZPROM geopend zijn. 
Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. Ook in het nieuwe overdekte speelparadijs 'Limerick Castle' hoeven kinderen zich geen moment te vervelen . In het Portugese themagebied staat een reuzenrad van 55 meter van waaruit men een geweldig uitzicht heeft over het versierde park. Bij Slot Balthasar is een middeleeuwse Christkindl-markt met verschillende oude ambachten en in het Duitse themagebied is nog een gewone Weihnachtsmarkt.

Een bijzonder hoogtepunt is de expositie "Magic Ice" van meer dan 30 sprookjesachtige ijsbeelden. Deze kan men terug vinden in de Arena van het Spaanse themagebied.
In het stationsgebouw van Silver Star kunnen de bezoekers kennis maken met meer dan 200 werken van de bekende Duitse illustrator en kinderboekenschrijver Janosch. Ieder kind in Duitsland kent zijn vrolijke en humoristische tekeningen.
Gelijktijdig kan men in de hotels de houtsculpturen van kunstenaar Clemens Heinl 'ontmoeten'. Zijn levensgrote mensfiguren zijn levensecht, hoewel ze met een kettingzaag gevormd zijn.

20161125 EuropaP Winter640

Behalve tentoonstellingen en attracties is er ook een uitgebreid entertainment-aanbod voorzien, inbegrepen in de toegangsprijs. Hoogtepunt wordt de hoogstaande circusvoorstelling met internationale artiesten die de bezoekers 50 minuten lang in de ban zullen houden. Eveneens kan men genieten van de ijsshow ‘Surpr’Ice, with the Son of Santa, in het Nederlandse gebied staat een musical voor kinderen op de planken en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een swingende kerstmusical.
Lichtjes en lichteffecten zijn er volop bij de lichtjesparade die elk avond door het park trekt, de videomapping-shows op gebouwen en het lichtspektakel "Luna Magica".
Nieuw dit jaar is een show met acrobatiek in de Mercedes Benz-hal.

Het park met een goede foodreputatie gaat ook tijdens de winter haar bezoekers verwennen met een uitgebreid en lekker aanbod. Overnachten in winterse sferen kan uiteraard ook steeds. 
Meer info op: www.europapark.de