Sprookjesachtig oudejaar in de Efteling

Jaarwisseling in de Efteling

Al voor de vijfde keer voorziet het sprookjespretpark de Efteling de mogelijkheid om Oudjaar op passende wijze te vieren, met massa's sfeer, veel shows en entertainment, attracties en uiteraard een spetterend vuurwerk.

20151215 WinterEfteling180Al vele jaren kan men de Winter Efteling vieren, net over de Belgisch-Nederlandse grens, op een uurtje rijden vanuit Antwerpen. Maar sinds vijf jaar, kunnen de bezoekers ook de jaarwisseling vieren op 31 december. Een beperkt aantal speciale tickets zijn beschikbaar om dit gezellige familiefeest te beleven. De festiviteiten vangen aan omstreeks 19u00. Het park blijft tot 1u00 open. Tot middernacht kunnen de bezoekers genieten van alle attracties die open zijn. Behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander zijn alle attracties open indien de weersomstandigheden dit toelaten. Bovendien is er het feeëriek verlichte Sprookjesbos. Er zijn uiteraard ook de speciale Winter Efteling attracties, zoals langlaufbaan ’t Hijgend Hert, het IJspaleis met een sneeuwglijbaan en een schaatsbaan, en de gezellige Beierse Markt.

Op oudejaarsavond wordt de parkshow Raveleijn drie keer vertoond. Ook is op deze avond de Tiësto-Aquanurashow te zien, de fonteinenshow met bekende Tiësto- en Efteling-melodieën. Op oudejaarsavond is er volop live entertainment op diverse pleinen, onder meer van de Sprookjesbosbewoners, Pardoes de Tovernar en Prinses Pardijn, en van het Efteling-gospelkwartet De Lichtpuntjes. De Bob Brothers pronken met hun schitterende bobslee in het IJspaleis, de Efteling Eskimo’s maken een muzikale reis rond de wereld op het Carnaval Festival Plein, en de Sneeuwprinses en de Vuurprins brengen een muzikaal bezoek aan de vreugdevuren. Vanaf 23 uur start een meezingfestijn. Samen met de Sprookjesbosbewoners wordt daarna afgeteld naar het hoogtepunt om middernacht. Om middernacht barst dan een spetterend vuurwerk los terwijl bezoekers genieten van een glas bubbels en live muziek.

De speciale tickets voor oudejaarsavond kunnen gecombineerd worden met een restaurantbezoek.
Het park blijft open tot 1 uur ‘s nachts (de attracties sluiten om middernacht).

20151215 WinterEfteling640

Meer info: www.efteling.com/oudennieuw.
Tip: boek je overnachting in Efteling Hotel of het vakantiepark Efteling Bosrijk, zo ben je dichtbij deze belevenis...