De Sint in Plopsaland De Panne

Spectaculaire Sinterklaas Parade in Plopsaland De Panne!

28 & 29 november bereikt de sinterklaassfeer een hoogtepunt in Plopsaland De Panne. Op deze dagen komt de bekende Sinterklaas Parade, die vorige jaren halt hield in onder andere Roeselare en Sint-Truiden, voor het eerst naar het Plopsa-park aan de Belgische Kust.

20151127 PlopsaSint180"We zijn enorm blij dat we dit kunnen aanbieden aan onze bezoekers. Het is een leuke extra bovenop alle andere animatie die voorzien wordt tijdens de Sint Weekends!", zegt parkmanager Wim Wauters opgetogen.

Net zoals tijdens de andere Sint Weekends heeft Plopsaland De Panne immers een goedgevuld programma en leuke animatie klaar voor zijn bezoekers. Zo wordt iedereen uitgenodigd om omstreeks 13u00 Sinterklaas en zijn Pieten feestelijk te begroeten tijdens hun intrede in het park. Aansluitend vindt om 13u30 en 14u30 een superspannende Grote Zwarte Pieten Show plaats in het Plopsa Theater. Daarbovenop biedt Plopsaland dit weekend dus ook nog de Sinterklaas Parade aan. De feeëriek verlichte stoet, die bestaat uit verschillende praalwagens en maar liefst 99 vrolijke Zwarte Pieten, gaat van start om 16u30 en trekt vervolgens bij valavond doorheen het hele park.

"De parade zal geregeld halt houden om samen met de bezoekers bekende sinterklaasliedjes te zingen. Uiteraard zijn ook Sinterklaas en zijn paard Slecht-weer-vandaag van de partij!", aldus Wim Wauters. Elk kind krijgt bij het verlaten van het park tenslotte nog een zakje met lekkers mee naar huis!

Programma:
13u00 Feestelijke intrede van de Sint
13u30 De Grote Zwarte Pieten Show in het Plopsa Theater
14u30 De Grote zwarte Pieten Show in het Plopsa Theater
16u30 Start van de Sinterklaas Parade

20151127 PlopsaSint640

Extra maatregelen
Daarnaast is er nog een belangrijk bericht voor alle bezoekers.
"Als gevolg van het verhoogde dreigingsniveau naar niveau 3, hebben we besloten de waakzaamheid in de Belgische parken te verhogen.", zegt CEO Steve Van den Kerkhof. "Hoewel er absoluut geen aanwijzingen zijn voor terreur in onze parken, is er uit voorzorg beslist dat we bagage, (rug)zakken en grote (hand)tassen aan een verstrengde toegangscontrole zullen onderwerpen. Aan de bezoekers willen we dan ook vriendelijk vragen spontaan hun medewerking aan deze controle te verlenen."

De maatregel geldt zowel voor Plopsaland De Panne en het aangrenzende waterpark Plopsaqua De Panne als voor Plopsa Indoor Hasselt, en wordt gehandhaafd zolang de dreiging op niveau 3 blijft.
OPGELET: Plopsa Indoor Hasselt is uitverkocht op 29/11 en dus niet toegankelijk voor het grote publiek...