‘Africa by Light’ in Beekse Bergen

Safaripark is baken van licht in donkere wintermaanden

Niemand weet wat er in Safaripark Beekse Bergen gebeurt als de poort ’s avonds op slot gaat. Deze winter wordt dat geheim onthuld! Dan weten we ook waar de vreemde lichtschijnsels vandaan komen, waar nu af en toe al melding van wordt gemaakt…

20151119 BB AfricaLight180Wie ‘Het Geheim van de Beekse Bergen’ wil ontrafelen, brengt in de periode van 4 december tot en met 17 januari een bezoek aan het park in Hilvarenbeek. Als de stekker in het stopcontact gaat, valt er een magische gloed over het Safaripark. Beekse Bergen en China Light presenteren dan: ‘Africa by Light’!

Feeëriek
Safaripark Beekse Bergen verandert tijdens ‘Africa by Light’ in een feeëriek verlicht wandeldomein dankzij de vele tientallen metershoge lichtobjecten die staan opgesteld langs de wandelsafari en allemaal raken aan het parkthema: ‘Afrika, gevaarlijk dichtbij’.
Tijdens de wandelroute door het park worden bezoekers steeds weer verrast met een nieuw object. Het grote genieten begint al bij de prachtig verlichte en aangeklede ingang en gaat verder langs imposante led-neushoorns en olifanten, tot voorbij goudkleurige leeuwen, oplichtende zebra’s en jachtluipaarden, vogels met fluorescerende verenkleden en ga zo maar door. Daarnaast is er dagelijks entertainment binnen het thema ‘Afrika’.

Safaripark Beekse Bergen is voor ‘Africa by Light’ van 4 december tot en met 17 januari geopend van 17.00 tot 21.00 uur. Overdag is het park te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. ’s Avonds gaan de dieren zoals gewoonlijk naar hun binnen- en nachtverblijven en krijgt ‘Africa by Light’ ruim baan.

20151119 BB AfricaLight640

Onvergetelijke belevenis
Safaripark Beekse Bergen werkt voor ‘Africa by Light’ samen met China Light. Zij waren al eerder – en met veel succes - te gast in Europa. De opzet van het evenement in Safaripark Beekse Bergen is zo bijzonder dat beide partijen heel veel verwachten van dit project. Bovendien waren er nog niet eerder zoveel lichtobjecten te bewonderen en ook het exclusieve Afrika-thema is uniek in de geschiedenis van China Light.
“‘Africa by Light’ zal bezoekers dan ook een onvergetelijke ‘glow-in-the-dark’-safaribelevenis bezorgen,” aldus vestigingsmanager Niels de Wildt van de Beekse Bergen.

In China is maandenlang hard gewerkt aan de vervaardiging van alle objecten. De vele honderden onderdelen worden momenteel verscheept naar Nederland: het betreft hier maar liefst tien zeecontainers aan materiaal. Vanaf november gaat een team van Chinese medewerkers aan de slag met de opbouw.
Meer info op: www.africabylight.nl.