Winteraanbod Toverland vergroot

Dagje pretpark in de winter

Vanaf dit jaar wordt het attractie-aanbod van Attractiepark Toverland in de winter opnieuw uitgebreid. De afgelopen jaren werd er gekozen om enkel het eerste overdekte themagebied, het Land van Toos, in de winter te openen.

20151117 Winter Toverland180Toverland is reeds sinds zijn bestaan 365 dagen per jaar geopend. Het grote voordeel van een dagje Toverland, is dat het met twee overdekte themagebieden onafhankelijk is van het weer. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere attractieparken die in de winter hun deuren moeten sluiten.

Om ook in winter te kunnen groeien, werd besloten om het winteraanbod fors uit te breiden. De Efteling laat zien dat er ook in de winter behoefte is voor een dagje pretpark. Enkele jaren geleden werd de omgekeerde beslissing genomen, maar nu wil Toverland opnieuw meer attracties aanbieden, zoals bijvoorbeeld de nieuwe bobbaan Maximus’ Blitz Bahn, de achtbaan Booster Bike en de wildwaterbaan Backstroke. Deze populaire attracties blijven de gehele winter open. Met twee grote overdekte themagebieden en enkele grote buitenattracties wil Toverland het winterproduct interessanter maken en meer bezoekers in de wintermaanden genereren.

Naast de extra attracties zal ook ingezet worden op het creëren van een warme winterse sfeer: dit zal sterk te merken zijn in de kerstvakantie. Het hele park zal twee weken lang sfeervol verlicht zijn met duizenden lampjes, er is een nieuwe illusionistenshow en een gospelkoor dat de gasten bij een kampvuur vermaakt. Tevens is dan ook het Troy gebied geopend, inclusief de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux, Troy.

Ook buiten de kerstvakantie staan er extra shows en speciale events op het programma. Zo is er elke zondag tot aan de kerstvakantie een DJ en live entertainment in de Biergarten.
Op zaterdag 28 november zijn Dora en Diego in Toverland voor een meet & greet en zondag 29 november zullen de Turtles Donatello en Raphael in levende lijve te zien zijn.
Op 12 december komen bovendien Ernst, Bobby en de Rest met een eigen show naar het attractiepark.
Tijdens de Magische Winteravonden op 28, 29 en 30 december is het park bovendien tot 21u00 geopend.

20151117 Winter Toverland640