Herfstshow en Internationaal Lichtkunst Festival in Arcen

Kasteeltuinen Arcen viert de afsluiting van het tuinseizoen

In Kasteeltuinen Arcen wordt het tuinseizoen dit jaar afgesloten met twee evenementen. Herfstig! (6 oktober t/m 4 november) en Enchanted Gardens (van 12 t/m 21 oktober).

20180913 KasteeltuinenArcen Herfst180Herfstig!
Als de herfst zijn intrede heeft gedaan en de tuinen van Kasteel Arcen in prachtige herfsttinten verkleuren start Herfstig!; een kleurrijke florale show in de tuinen en het kasteel. Met duizenden herfstbloeiers zoals chrysanten en calluna’s worden indrukwekkende composities gevormd in het park en deze veelzijdige en kleurrijke planten spelen ook de hoofdrol in de bloemenshow “Oogst de Herfst” die gedurende Herfstig! in het kasteel plaatsvindt. 
Op verrassende plekken in de tuinen worden groene kunstwerken aangelegd die door hun grootte en felle kleuren een bombastisch effect hebben. Er worden voor deze objecten duizenden chrysanten, calluna’s en herfstbloeiers gebruikt. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment herfstbloeiers. Naast chrysanten en heideplanten worden in Herfstig! ook andere natuurlijke materialen gebruikt. Zo is de Groente- en Moestuin van Kasteeltuinen Arcen getransformeerd in een pompoenentuin waarin honderden pompoenen worden tentoongesteld. Op het Toernooiveld hoedt een herder zijn kudde koeien, een landelijk tafereel dat wordt uitgebeeld door metershoge strobalen.

Bloemenshow “Oogst de Herfst” in Kasteel Arcen
In het Kasteel is tijdens Herfstig! een bijzondere herfstbloemenshow te zien. Het arrangeursteam heeft zich voor deze bloemenshow laten inspireren door de veelzijdigheid van materialen die in de herfst te vinden zijn in de natuur. Naast chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers zijn ook grassen, bladeren, pompoenen, bessen en kastanjes gebruikt om prachtige herfst-stijlkamers te creëren. Het team van arrangeurs bestaat uit regionale bloembinders die worden geïnspireerd door groenstylist en trendwatcher Romeo Sommers die de supervisie van deze bloemenshow op zich heeft genomen. Romeo Sommers zal tijdens Herfstig! ook een workshop en demonstratie verzorgen. 
Tijdens Herfstig! kunnen de jongste bezoekers van het park bovendien (gratis) meedoen aan verschillende knutselactiviteiten. In de overdekte kas Casa Verde ontdekken ze al knutselend hoe mooi en veelzijdig natuurlijke materialen in de herfst zijn.

20180913 KasteeltuinenArcen Herfst1200800

Internationaal Lichtkunst Festival Enchanted Gardens
Kasteeltuinen Arcen opent van vrijdag 12 t/m zondag 21 oktober 2018 iedere avond opnieuw haar poorten voor Enchanted Gardens. Dit jaar strijkt een Internationaal Lichtkunst Festival neer in het park om bezoekers te laten genieten van lichtkunstwerken van verschillende internationale kunstenaars. 
Een interactieve wolk vol gloeilampen, een veld vol gigantische paardenbloemen, een prachtig verlichte waterval die in tegengestelde richting stroomt, fluorescerende lijnen die tussen bomen zijn gespannen of een visueel pianospel dat wordt afgebeeld op de metershoge muren van Kasteel Arcen. 
Tijdens Enchanted Gardens wandelen de bezoekers een sfeervol uitgelichte route door het gehele park. Tijdens de route komen ze langs negen kunstwerken die elk een prominente plek in de tuinen hebben gekregen.
Het rondreizende Internationale Lichtkunst Festival dat eerder plaatsvond in Brescia (IT), Koblenz (DU) en bij Schloss Dyck in Jüchen (DU) trok al duizenden enthousiaste bezoekers die onder de indruk waren van de uiteenlopende kunstobjecten.