Tijdelijke tentoonstelling in Sea Life Blankenberge

Gisteren opende de tijdelijke Jurassic-tentoonstelling in SEA LIFE Blankenberge . Bezoekers komen er veel te weten over de prehistorische wezens van de oceaan en hoe ze zich door de jaren heen hebben aangepast.

20180322 SeaLife Jurassic180In de expo zijn er behalve fossielen ook levende dieren als degenkrabben, Axolotls en gestreepte stierkophaaien te ontdekken. Zij maken deel uit van deze Jurassic-tentoonstelling.
Daarenboven kunnen kinderen fossielen opgraven en via een interactief spel kennis maken met prehistorische wezens. De familie van de degenkrabben bestaat al ruim 360 jaar en wordt als een levend fossiel beschouwd. Deze krab heeft blauw bloed dat gebruikt wordt voor medische toepassingen.

Hoofddierenverzorger Manu Potin legt uit: “We willen onze bezoekers meer leren over zee-reptielen uit de regio. Zo leert men wat er misschien zelf in hun tuin ligt, diep onder de aarde natuurlijk”

66 miljoen jaar geleden (tijdens het Krijt) leefden er in Europa maashagedissen. In de expo is een deel van een maashagedis (of Mosasaurus) te bezichtigen. Dit dier leefde in de zee en kon tot wel veertien meter lang worden en bijna twintig ton wegen. (Dat is het gewicht van ongeveer 4 olifanten samen.)

20180322 SeaLife JurassicVIEW1200800

De expo kwam tot stand in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

Meer info op: www.sealife.be