Ridderspektakel met Pasen in Arcen

Goed gevuld Paasweekend in Kasteeltuinen Arcen

De Paasdagen in Kasteeltuinen Arcen staan traditiegetrouw ook dit jaar weer in het teken van wapengekletter en galopperende paarden tijdens het Ridderspektakel. Rondom het Kasteel en het Toernooiveld komt een deel van de rijke historie van het Hertogdom Gelre weer tot leven. 

20180323 KasteeltuinenArcen Ridderspektakel180Kasteeltuinen Arcen verandert hiervoor in een kampement met tientallen ridders van Het Gelders Overkwartier en aanverwante manschappen. Ze brengen de Paasdagen door met o.a. wapendemonstraties, veldslagen en riddersteekspelen. In de kampementen worden middeleeuwse lekkernijen en handelswaar verkocht en komen oude ambachten tot leven.
Muziekgroep Krebbel zorgt voor vrolijke middeleeuwse muziekoptredens.

Ook voor de jonge bezoekers is er van alles te beleven. Kinderen wanen zich in de middeleeuwen en gaan als volwaardig ridder huiswaarts, zo kunnen ze een eigen wapenschild verven, harnassen passen en het opnemen tegen een echte ridder tijdens de Kids battle.

Op de tweede etage van het Kasteel is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de ridders van het Gelres Overkwartier. Hier zijn ook drie bijzondere maquettes te bewonderen, van Venlo, de Schanstoren en Kasteel Ter Horst in Loenen die weergeven hoe deze plekken er omstreeks 1350-1500 uitzagen. In het Arsenaal op de Kasteelhof, tijdens de veldslagen en wapendemonstraties zijn replica’s uit het Bourgondisch Artilleriekamp en wapens te bezichtigen. 

Het Ridderspektakel vindt plaats op zaterdag 31 maart (13:00 tot 18:00 uur) en op zondag 1 en maandag 2 april (10:00 tot 18:00 uur).
Tijdens het Ridderspektakel zijn de tuinen en het kasteel van Kasteeltuinen Arcen ook geopend. Er zijn dagelijks rondleidingen door het park en in het Kasteel zijn de fototentoonstellingen en de Narcissenparade te bezichtigen. Rondom het Bergpaviljoen kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin, midgetgolfen of de geitjes bezoeken in de Aaiweide.

Paasbrunch
In de sfeervolle gewelvenkelder van Kasteel Arcen kan op paaszondag en -maandag genoten worden van een uitgebreid en feestelijk brunchbuffet. De brunch zal opgeluisterd worden door de muzikale klanken van de middeleeuwse muzikanten die ook optreden tijdens het Ridderspektakel.
Reserveren kan via de website van Kasteeltuinen Arcen.

20180323 KasteeltuinenArcen RidderspektakelVIEW1200900

Ridderspektakel, wanneer:
Zaterdag 31 maart 2018 13:00-18:00 uur
Zondag 1 april 10:00-18:00 uur
Maandag 2 april 10:00-18:00 uur

Meer info: www.kasteeltuinen.nl

Foto's: Kasteeltuinen Arcen - Pam Van Den Broek