Winterwonderland in Europa-Park

14e winterse editie

Met onder andere 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties is Europa-Park deze winter weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland.

20141113-EP-Winter180Duitsland's grootste pretpark/resort opent voor de 14e keer haar poorten voor een winterse editie die maar liefst 7 weken duurt. Van 22 november 2014 tot en met 11 januari 2015 (m.u.v. 24 en 25 december) is Europa-Park geopend. Behalve de bekende attracties in het park, zijn er ook vele extra winterse attracties zoals onder meer een typisch Duitse kerstmarkt, een ijsbaan, een sneeuwhelling, enkele exposities (“Rolf Knie - Zirkus” en "Ulrich Damrau") en nog veel ander leuks. 

Behalve bij extreme weeromstandigheden, kunnen bezoekers deze winter gebruik maken van een zevental achtbanen. Zo zal voor het eerst ook "Wodan - Timburcoaster" de poorten openen. De dit jaar geopende attractie "Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys" zal eveneens een winterprimeur beleven (extreme weersituaties voorbehouden). In de grootste indoor-attractie van het park gaan bezoekers op reis door het gigantische micro-kosmos van de 2 millimeter metende Minimoys. 

Natuurlijk zijn alle andere attracties met uitzondering van de waterattracties en enkele buitenachtbanen gewoon in bedrijf. Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. In het Portugese themagebied staat een reuzenrad van 55 meter van waaruit men een geweldig uitzicht heeft over het versierde park. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. Bovendien hoeven kinderen zich geen moment te vervelen in het grote overdekte kinderwonderland. Bij Slot Balthasar is nog een middeleeuwse Christkindl-markt.

Eveneens op het programma staan er talloze shows geprogrammeerd die passen bij deze romantische tijd van het jaar. Deze voorstellingen zijn inbegrepen in de entreeprijs. Zo is er bijvoorbeeld een hoogstaande circusvoorstelling die zo’n 50 minuten duurt waar internationale artiesten dagelijks hun bijzondere kunsten vertonen. Deze voorstelling vindt plaats op het evenementen-terrein, in een originele circustent. Er is eveneens de ijsshow ‘Surpr’Ice, de verloren pinguin’. In het Globe Theater vindt dan weer een swingende kerstmusical plaats. Lichtjes en lichteffecten zijn er volop bij de lichtjesparade die elk avond door het park trekt en het lichtspektakel "Luna Magica" . 

Ook tijdens de winter is Europa-Park een paradijs voor de lekkerbekjes onder ons: je wandelt er als het ware van de ene heerlijke geur naar de andere, denk maar aan de geur van vers gebakken Lebkuchen, vers gepofte kastanjes of warme glühwein. Ook kun je in de themagebieden terecht voor de typische specialiteiten uit de gepresenteerde landen. In Zwitserland kan men terecht voor echte Walliser raclette, kaasfondue en Zwitserse kaassoep en in op de kerstmarkt in het Duitse themagebied vind je Merguez-worstjes en Rostbratwurst. In het Spaanse gedeelte kun je bij een heuse ijsbar terecht voor een ‘hartversterkertje’.

20141113-EP-Winter640

Overnachten in winterse sferen
Voor wie geen genoeg kan krijgen van de winterse sfeer, bieden de vijf bijzondere themahotels van Europa-Park volop mogelijkheden om dat gevoel vast te houden. In de 4-sterren-belevenishotels “Colosseo”, “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” , “Santa Isabel” en “Bell Rock” kunnen gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament, het Portugese kloosterleven en de sferen van New England. Een arrangement voor twee volwassenen en twee kinderen (4-11 jaar) bestaande uit een overnachting met een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief twee dagen toegang tot het park, is er deze winteropenstelling al vanaf 453 Euro.


KristofHolidays300150-EuropaParkWinter
Boeken kan via Kristof Holidays.