Winter Efteling 2014

Sprookjesachtige herfst en winter

De Winter Efteling is uitgegroeid tot veruit het meest bezochte winterevenement van de Lage Landen. Ook dit jaar kunnen bezoekers het park in winterse sferen bezoeken van 6 november tot en met 1 februari.

20141105-Winterefteling180Het sprookjesachtige attractiepark is traditiegetrouw dan weer feeëriek winters aangekleed, met duizenden twinkelende lichtjes en sneeuw. Het park vormt dan weer het romatische kader van de Winter Efteling. Behalve gezelligheid kunnen bezoekers gedurende 12 weken genieten van enkele speciale extra attracties, zoals Kinder Winter Wonderland met een sneeuwglijbaan, ’t Hijgend Hert met een langlaufbaan van zo’n 400 meter lang, en het IJspaleis met een in- en outdoor schaatsbaan. 

Nieuw in de Winter Efteling zijn de Vuurprins en de Sneeuwprinses die hun opwachting maken bij de vreugdevuren met een muzikale ceremonie.
Na zonsondergang krijgen drie attracties – Villa Volta, Spookslot en De Vliegende Hollander – een andere gedaante, net als tijdens de voorgaande editie. Deze transformaties zijn het gevolg van enkele 3D-projecties op de gevels waardoor optische illusies ontstaan.
In het donker is de grootste watershow van Europa, Aquanura, betoverend. Zo’n 200 fonteinen brengen attracties als Fata Morgana, Monsieur Cannibale en Joris en de Draak tot leven, ondersteund met muziek, vuur- en lichteffecten. Zeker niet te missen...

Ook liefhebbers van een leuke familievriendelijke show, zijn aan het juiste adres tijdens deze Winter Efteling: tot en met 1 maart 2015 is ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’ te zien in het Efteling Theater.
In deze nieuwste familiemusical van Efteling Theaterproducties zijn de Sprookjesbosbewoners, zoals Roodkapje, Assepoester en zelfs Draak, druk aan het oefenen voor het jaarlijkse muziekfeest. Onverwacht komen ook een muziekjuffrouw en haar leerlingen op het feest
terecht.
Tickets zijn verkrijgbaar via www.eftelingtheater.com.

20141105-Winterefteling640

KristofHolidays WintereftelOok dit jaar kunnen bezoekers terecht in de Efteling om er Oudejaarsavond te vieren. Vanaf 19 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. De attracties blijven open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels. Voor Oudejaarsavond zijn speciale tickets verkrijgbaar, die gecombineerd kunnen worden met een restaurantbezoek. 
Ook raden wij een tweedaags bezoek aan om optimaal te genieten van de magie van de Efteling.

Praktische info
De Winter Efteling is elke dag open van donderdag 6 november 2014 tot en met zondag 1 februari 2015.
Op weekdagen van 11 tot 18 uur, en in het weekend van 11 tot 19 uur.
Tijdens de kerstvakantie (van 20 december t.e.m. 4 januari) is de Winter Efteling dagelijks open tot 20 uur. Op 31 december is de Winter Efteling open tot 18 uur. Wie Oudejaarsavond wil vieren in de Winter Efteling krijgt met een speciaal ticket toegang vanaf 19 uur. Het park blijft dan open tot 1 uur ‘s nachts (de attracties sluiten om middernacht).