Winter Plopsaland

2013-12-PlopsaWinter

Het wintert in Plopsaland De Panne. Naast de vele leuke attracties en shows zijn er ook enkele primeurs.

Aziatische lekkernijen en veel shows

Het wintert in Plopsaland De Panne. Naast de vele leuke attracties en shows zijn er ook enkele primeurs. Zo opent Plopsaland De Panne in samenwerking met Grocery & Noodle Shop Lucy Chang een Aziatisch pop-up restaurant tijdens de kerstvakantie. Van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari kunnen de bezoekers genieten van enkele heerlijke Aziatische lekkernijen.

2013-12-PlopsaWinter180“Het restaurant serveert een mix van traditionele Aziatische gerechten en fusion met specialiteiten uit Vietnam, Laos, Thailand en China. De authentieke Aziatische eenpansgerechten verschijnen allemaal tegelijk op tafel. Zo kunnen tafelgenoten de verschillende schotels delen en natuurlijk krijgen ze de snelle service die eigen is aan de Plopsa-restaurants.”, legt Peter Michaels, Directeur van Grocery & Noodle Shop Lucy Chang uit.

“Li-Ling, de Aziatische vriendin van Bumba, wordt in het park de mascotte van het project. Daarom kiezen we er voor om het restaurant in de buurt van het Bumba Theater te openen. Maar ook naast de ijspiste kan genoten worden van de Aziatische keuken. Er komt een wokkraam met eggwaffles en fingerfood”, zegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne, “Het is een mooie gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met gerechten uit een andere cultuur. We zijn dan ook heel tevreden met deze samenwerking.”

Ondertussen is het dolle winterpret in Plopsaland De Panne: elk weekend van december en tijdens de kerstvakantie kunnen de bezoekers genieten van Winter Plopsaland. Maar liefst 100 witte kerstbomen ademen een winterse gezelligheid uit en ook de Kerstman is op bezoek. Liefhebbers van de schaatssport kunnen zich uitleven op de ijspiste en bovendien kan men genieten van talloze attracties, waaronder Mayaland met een tiental indoorattracties.
In het Plopsa Theater staat een show met Kabouter Plop en Lui op het programma.

Ook de Samson & Gert Kerstshow gaat vanaf dit jaar door in het gloednieuwe Plopsa Theater. Tijdens de opening van Winter Plopsaland lichtte Gert Verhulst alvast een beetje meer toe: “Vanaf dit weekend kunnen bezoekers genieten van een gezellige wintersfeer in Plopsaland De Panne. In de kerstvakantie komt de Kerstman op bezoek en kan geschaatst worden op de ijspiste. Tussen Kerst en Nieuw is het park open tot 19 uur en trakteren we onze bezoekers op een prachtig vuurwerk.”, legt Gert uit, “En natuurlijk kunnen nog kaartjes gekocht worden voor de Samson & Gert Kerstshow. Ik kijk alvast uit naar de voorstellingen!”

2013-12-PlopsaWinter420

Ondertussen een traditie, is Plopsaland Ketnet Kerst. Deze vindt plaats van 26 tot en met 30 december. Het pretpark blijft dan open tot 19 uur met als afsluiter een magisch muzikaal vuurwerk. In het Plopsa Theater zingen bezoekers mee tijdens de Ketnet Kerstshow met Charlotte en Junior 2013-winnaar Pieter.

Plopsaland De Panne is gesloten op 25/12 en 01/01/2014.