Schotse dag in Kasteeltuinen Arcen

Vaderdag, een dag vol activiteiten met een Schots tintje

Op zondag 18 juni worden vaders in het zonnetje gezet tijdens ‘Vaderdag, Schotse dag’ dat de 2e editie beleeft in Kasteeltuinen Arcen. Vaders kunnen met hun gezin genieten van een whisky-proeverij, Highland games, optredens van een doedelzakband en een Schotse dansgroep, demonstraties van een schaapsherder en de valkeniers en prachtige verhalen van de Sprookspreker.

20170612 KasteeltuinenArcen SchotseDag180Tijdens de Schotse dag in Kasteeltuinen Arcen marcheert de Venlo Caledonian Pipe Band door het mooiste decor van Limburg en laten zij hun doedelzakken en trommels klinken. De Thistle Club of Scottish Country Dancing uit Eindhoven zal gekleed in traditionele Schotse kledij de Schotse dans uitvoeren.

Het Toernooiveld is deze dag het toneel van Highland games waar vaders hun krachten kunnen meten met hun gezin of met andere vaders tijdens het spelen van diverse ouderwetse Schotse spellen als boomstamwerpen, touwtrekken of spijkerslaan. De schaapsherders van de Wassum geven demonstraties schapen drijven en de valkeniers van Valkerij de Havikshoeve geven roofvogeldemonstraties met o.a. haviken, uilen, arenden en zelfs een gier.

Bij Schotland denken de meeste vaders waarschijnlijk al snel aan.. Whisky!
Whisky Club ‘Slainte’ geeft dan ook een doorlopende Whisky tasting waarbij diverse Whisky’s geproefd kunnen worden. Ze geven uitleg over de herkomst, het brouwproces, de smaakbeleving en geven advies over het uitzoeken van de juiste Whisky. Daarbij zal Fudge World een assortiment aan bijpassende smaken Fudge en Nougat laten proeven.

De Sprookspreker neemt de bezoekers mee op een reis door de geschiedenis van Schotland tijdens zijn bevlogen vertellingen van eeuwenoude ballades, sprookjes en volksverhalen.
De kilt mag op deze Schotse dag natuurlijk niet ontbreken; Vaders die een kilt dragen krijgen deze dag 50% korting op de entreeprijs.

20170612 KasteeltuinenArcen SchotseDag640

Vaderdagbrunch
Vaderdag feestelijk beginnen?
In de sfeervolle gewelvenkelder van het Kasteel kan genoten worden van een uitgebreide smakelijke Vaderdag brunch.
Reserveren kan via www.kasteeltuinen.nl.

Praktisch:
Vaderdag, Schotse dag
zondag 18 juni - 10:00 - 18:00 uur
Kasteeltuinen Arcen
Entree volwassene € 15,00 en kinderen 4-17 jaar € 7,50