Magische fantasy spektakel in Keukenhof

Kasteel Keukenhof Lisse presenteert 12e editie van Castlefest

De 12e editie van het oogstrelende fantasy en Middeleeuwen spektakel Castlefest in Kasteel Keukenhof te Lisse staat voor de deur. De zaterdageditie is al bijna uitverkocht en ook voor de andere dagen loopt de kaartverkoop storm.

20160805 Lisse180Het belooft een bijzondere editie te worden met de ongedwongen, unieke sfeer, vele activiteiten en aanstekelijke muziek. Drie dagen lang kunnen jong en oud genieten van een unieke wereld vol elfjes, orcs, goblins, heksen en feeën.

Vorig jaar trok Castlefest een recordaantal van 35.000 bezoekers en ook dit jaar ziet het er naar uit dat de bezoekersaantallen worden verbroken. Vier podia en de Music Garden bieden muzikaal vermaak voor de bont uitgedoste bezoekers. De vele acts, workshops, verhalenvertellers, kraampjes op de gezellige markt en speciale Kinderrijk zorgen verder voor uren vermaak.

Een van de hoogtepunten van Castlefest is de Wickerverbranding, een houten standbeeld dat door de Keltische druïden werd gebruikt bij vruchtbaarheidsrituelen. Men kan zelf ook items op de brandstapel leggen en samen met alle festivalbezoekers vormt het ritueel een magisch en energievol moment.
Het jaar 2016 staat voor 9 jaar. Een 9 jaar betekent numerologisch een jaar van afronden. Afronden en beëindigen van wat in de wereld en in ons leven niet meer past en ons niet vooruit helpt. Dit jaar zal de Wicker in de krachtige vorm van een Draak verschijnen: de kracht van de draak staat voor verandering en transformatie. Zoals de draak zijn huid aflegt, zullen wij onze oude ballast en maskers moeten afleggen, om zo als een nieuw en getransformeerd wezen eruit te komen.
De Wickerverbranding vindt op zaterdagavond plaats.

20160805 Lisse640

Castlefest startte gisterenavond 4 augustus met een speciaal openingsconcert.
Tijdens Castlefest krijgen bezoekers ook een sneak peek van het oogverblindende European Bodypainting Festival dat 13 en 14 augustus op Kasteel Keukenhof plaatsvindt. Er vinden bodypainting demonstraties plaats van Filippo Ioco (Verenigde Staten), Yvonne Zonnenberg, Alex Hansen (Brazilië) en Lora Tulchinski (Israël).