Mini-Europe ‘By Night’ 2015

Betoverend licht- en muziekspektakel

Vanaf dit weekend wordt Mini-Europa drie zaterdagen op rij vanaf zonsondergang ondergedompeld in een sprookjesachtige sfeer die gecreëerd wordt door duizend en één lichtjes. De gevels en tuinen van het Brusselse miniatuurpark lichten op in de nacht, wat zorgt voor een fascinerend schaduwspel dat de aandacht vestigt op de details van de maquettes. Een muzikaal vuurwerk vormt rond 22u30 de apotheose van de avond!

20150727 MiniEurope180Het beroemde miniatuurpark nabij het Atomium in Brussel organiseert opnieuw een klank- en lichtfestival waarbij het op zaterdag vanaf zonsondergang - dankzij duizend-en-één lichtjes - wordt ondergedompeld in een sprookjesachtige sfeer.

Een fascinerend schaduw- en lichtspel zorgt ervoor dat de details van de bekendste Europese gebouwen en monumenten meer cachet krijgen. Dit spektakel lijkt zo uit een sprookje te komen en de magische sfeer zal indruk maken op jong en oud. Een spetterend vuurwerk van zo’n vijftien minuten lang vormt vanaf 22u30 de apotheose van de avond.

Jubileumeditie
Mini-Europa pakt al voor de 20ste keer uit met dit lichtfestival waarbij het tot middernacht open blijft. Nog nooit zal het park er zo mooi hebben uitgezien! Kosten noch moeite werden gespaard om heel wat monumenten zoals de Cais da Ribeira in Porto, het reuzenrad van Walibi, het stadhuis van Stockholm, het kasteel van Eltz en het paleis van Westminster in een nieuw kleedje te steken.

Dit seizoen kregen de bezoekers er trouwens nog een attractie bij! Het miniatuurpark staat dit jaar deels in het teken van de Romeinen en wat zij voor Europa betekenden. Bij de Porta Nigra van Trier wanen we ons zo in een filmdecor met imitaties van steenhouwers, ambachtslieden, manoeuvres die een typische kraan uit die periode in werking stellen, grondwerkers die een weg beeïndigen,… Iets verder vechten legioensoldaten om de overwinning, terwijl anderen in schildpadhouding voorwaarts gaan onder het bevel van hun honderdman of centurion. Aan deze investering hing een kostenplaatje van 50.000 euro.

20150727 MiniEurope640

Voor de muzikale omlijsting van het vuurwerk werd gekozen voor hits als ‘Let it go’ (Edina Menzel), ‘Cheerleader’ (Omi), ‘Let me entertain you’ (Robby Williams) en – met een knipoog naar het Eurovisiesongfestival – ‘Heroes’ van Mans Zelmerlöw en ‘Rhythm Inside’ van Loïc Nottet. Dit vuurwerk wordt een echt feest voor zowel oren als ogen, waar je bovendien niks extra voor moet betalen: de normale toegangsprijzen blijven gelden.