In teken van Growing Green Cities

Het College van burgemeester en wethouders van Amsterdam is verheugd over het binnenhalen van de Floriade 2022 naar de Metropool Regio Amsterdam.

2012 10 Floriade180Als blijk hiervan verbindt de hoofdstad haar naam aan het internationale evenement: Floriade 2022 Growing Green Cities - Amsterdam Almere. De verbinding van Amsterdam aan de Floriade zal ook tot uiting komen in het logo, dat zal worden gebruikt voor het internationale netwerk van de Floriade 2022. Het logo is ontworpen door het communicatiebureau KesselsKramer. De thematiek van de Floriade 2022, Growing Green Cities, sluit aan bij de vraagstukken die in toekomstbestendige metropolen aan de orde zijn en komen.

Amsterdam ziet kansen in samenwerkingen op het gebied van duurzaamheid, economie, kennisontwikkeling, marketing, logistiek, internationale bekendheid van de regio en jonge innovatieve projecten. Door deze mogelijkheden te benutten kunnen Amsterdam en Almere samen de Floriade 2022 tot een groot succes van de metropoolregio Amsterdam maken. De ‘Floriade 2022 Growing Green Cities – Amsterdam Almere’ verbindt de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouw aan de groene stad Almere.

De Floriade is geen eenmalig evenement, maar helpt Almere om versneld groener te worden. Een stad die zelf voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en grotendeels zelfvoorzienend zal zijn. Want de Floriade is een laboratorium en een beleving ineen, waar de pracht en kracht van bomen, bloemen en planten centraal staan. Met de Floriade krijgt Almere blijvend een prachtige nieuwe groene stadswijk en een impuls voor de hele regio. 

20150720 Floriade640