Bloementapijt nu al in Mini-Europa

Brusselse Grote Markt kleurt al aan de Heyzel

Bezoekers van Mini-Europa krijgen vanaf afgelopen weekend al een miniatuurversie van het bloementapijt op de Brusselse Grote Markt te zien! Voor het echte bloementapijt is het nog even wachten tot 14 augustus.

20140811-MiniEurope180Om de 2 jaar wordt de Grote Markt in Brussel met een bloementapijt van begonia’s bedekt. Voor deze 19de editie - van 14 tot 17 augustus – krijgt het tapijt een Turks en Ottomaans thema gebaseerd op de beroemde Perzische tapijten. Zo wil men 50 jaar Turkse migratie in België vieren.

Thierry Meeùs, afgevaardigd bestuurder van Mini-Europa: “Liefhebbers kunnen vanaf vandaag al terecht in het miniatuurpark om de mini-versie van het bloementapijt op een schaal van 1/25 te bewonderen. Graag wil ik de Stad Brussel bedanken voor de toelating die we kregen om het bloementapijt na te maken.”

Wie niet de kans krijgt om het echte bloementapijt te bezichtigen, kan nog twee jaar - tot de komst van een nieuwe versie - terecht bij Mini-Europa om de miniatuurversie te bewonderen.

20140811-MiniEurope640