Mini-Europe ‘By Night’

Muziek-en lichtspektakel in Mini-Europe

Vanaf komend weekend tot en met 16 augustus wordt Mini-Europa elke zaterdagavond vanaf zonsondergang ondergedompeld in een sprookjesachtige sfeer die gecreëerd wordt door duizend en één lichtjes.

20140715-MiniEurope180Mini-Europa pakt al voor de 19de keer uit met dit lichtfestival waarbij het park op vijf opeenvolgende zaterdagen tot middernacht open blijft. De gevels en tuinen van het Brusselse miniatuurpark lichten op in de nacht, wat zorgt voor een fascinerend schaduwspel dat de aandacht vestigt op de details van de maquettes. Dit klank- en lichtspektakel lijkt zo uit een sprookje te komen en de magische sfeer zal indruk maken op jong en oud. 
Deze zomer mag het een aantal extra monumenten in de schijnwerpers plaatsen: een maquette in het thema van de Eerste Wereldoorlog, met onder andere een reproductie van 5 militaire begraafplaatsen aan het Belgische oorlogsfront, behoort sinds kort tot de collectie van het miniatuurpark. Sinds vorige week palmen een aantal zonnevoertuigen Mini-Europe in. Maquettes van de PlanetSolar (de catamaran van Raphaël Domjan), de Nuna7 (de zonnewagen gebouwd door studenten van de universiteit van Delft) en de Solar Impulse krijgen dan een plaatsje in het park.

Een spetterend muzikaal vuurwerk van zo’n vijftien minuten lang vormt vanaf 22u30 de apotheose van de avond.

Zilveren jubileum
Om de 25ste verjaardag van Mini-Europa luister bij te zetten, werd gekozen voor een mix van leuke feestmuziek om het vuurwerk te begeleiden. ‘Celebrations’ (Kool and the Gang), ‘Let’s Dance’ (David Bowie), ‘Let’s get it started’ (Black Eyed Peas), ‘Happy’ (Pharrel Williams) en ‘Happy Birthday’ (Stevie Wonder) zijn slechts enkele nummers die tijdens het muzikaal vuurwerk uit de luidsprekers zullen schallen.
Dit vuurwerk wordt een echt feest voor zowel oren als ogen, waar je bovendien niks extra voor moet betalen: de normale toegangsprijzen (volwassenen € 14,30 / kinderen € 10,70) blijven gelden.

20140715-MiniEurope640