4de Bobbejaan Memorial

Bobbejaanland Nostalgie eert Bobbejaan en Josée

Naar goede traditie worden op zaterdag 17 mei de deuren van zaal ‘De Koperen Rail’ in Bobbejaanland opnieuw open gezet voor de Bobbejaan Memorial, de jaarlijkse herdenkingsdag voor Bobbejaan en Josée Schoepen.

20140430-Bobbejaan Memorial180Dit jaar organiseert Bobbejaanland Nostalgie, de website die de geschiedenis van Bobbejaanland in beeld brengt, al voor de 4de keer de feestelijke memorial. Met muziek, een expo, een barbecue en animatie kunnen herinneringen aan Bobbejaan en Josée worden opgehaald.

Net als de vorige jaren is de expositie over het leven en werk van Bobbejaan en Josée Schoepen een van de hoogtepunten van het evenement.
Ook dit jaar werd er weer een volledig nieuwe tentoonstelling samengesteld door de familie Schoepen en Bobbejaan(land)verzamelaars met tal van unieke collectiestukken. Onder andere de bijzondere wagen met stierenhoorns van Bobbejaan, maquettes van attracties en de authentieke cowboylaarzen en -hoeden van Bobbejaan zijn er te bezichtigen.

Bovendien wordt er dit jaar op de expo speciale aandacht besteed aan een van de topattracties van Bobbejaanland: de Revolution. De Revolution viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en was in 1989 een gedurfde, maar erg succesvolle investering voor Bobbejaan en Josée. Aan de hand van foto's, krantenknipsels, maquettes en tekeningen schetsen we de geschiedenis van de attractie, die momenteel nog steeds uniek is in zijn soort.

Naast de expositie mag ook live entertainment niet ontbreken. Doorlopend worden bezoekers van de Bobbejaan Memorial getrakteerd op spetterende live muziek en ’s avonds is er een heuse barbecue, waarvoor op voorhand kan gereserveerd worden via www.bjlnostalgie.be.

20140430-Bobbejaan Memorial640

De tentoonstelling in ‘De Koperen Rail’ heeft een aparte ingang naast de kassa’s van Bobbejaanland, staat volledig los van een bezoek aan het park en is gratis toegankelijk voor iedereen. Bezoekers zijn al welkom vanaf 12.00u en de tentoonstelling met animatie en muziek loopt door tot na parksluiting van Bobbejaanland.
De Bobbejaan Memorial is een organisatie van Bobbejaanland Nostalgie in samenwerking met Bobbejaanland. 

Bobbejaan Memorial 2014
Zaal “De Koperen Rail” in Bobbejaanland
Olensteenweg 45, 2460 Lichtaart
Op 17 mei van 12.00u tot 20.00u
Toegang tot tentoonstelling en optredens is gratis.
Reserveren voor barbecue is verplicht.