Nacht van de nacht in BillyBird

Plezier in het donker

Stilletjes is de winter alweer in aantocht: op zaterdag 26 oktober gaat officieel de wintertijd in en vindt overal in Nederland de Nacht van de Nacht plaats. BillyBird Park Hemelrijk in Volkel neemt voor de zesde keer op rij deel aan dit succesvolle en knusse evenement met een wonderschoon programma.

2013-09-BBH-NachtNacht180Het park en alle attracties, m.u.v. Kinderland, blijven tot maar liefst 22u00 geopend tijdens de Nacht van de Nacht. Je kunt dus zelfs waterfietsen én in de achtbaan in het pikkedonker! Of wat dacht je van een supersnel nachtelijk ritje in de bootjesglijbaan Splash?
De entreeprijs van BillyBird bedraagt vanaf 18u00 nog maar € 3,95 p.p. en bij binnenkomst in het park ontvangen alle kinderen een kleine attentie.
Om 20u00 doven de lichten in het park, dan wordt het pas écht donker! Rondom het grote kampvuur wordt volop gezongen en gedanst en zoals ieder jaar zorgt de Nederlandse Jeugdvereniging voor Sterrenkunde en Ruimtevaart ervoor dat alle gasten kunnen genieten van ons prachtig heelal vol met glinsterende sterren. In het donkere nachttheatertje kunnen kinderen genieten van een klein, maar heel bijzonder showtje.
Tot slot is ook de lucht een bezienswaardigheid tijdens de Nacht van de Nacht; verschillende lichtgevende vliegers van de Free Fun Flyers dansen door de sterrenhemel van Hemelrijk!

   
Doel Nacht van de Nacht

Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties vragen met de Nacht van de Nacht aandacht voor de schoonheid en het nut van de nacht. Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Het doven of dimmen van lampen levert niet alleen een flinke energiebesparing op; het is ook beter voor dier en mens.
Elk jaar wordt het lichter en lichter, terwijl veel mensen juist willen genieten van de donkerte, leegheid en weidsheid van de nacht en het heelal. Want wat is er nou mooier dan een hemel vol duizenden schitterende sterren?
BillyBird is al zes jaar een van de vaste en meest succesvolle deelnemers aan de Nacht van de Nacht.
   

2013-09-BBH-NachtNacht420