Gameland 2013 in Bobbejaanland

Paradijs voor gamers op 6, 7 en 8 september

Na het grote succes van de eerste en tweede editie van Gameland in Bobbejaanland, kondigt een derde editie zich aan. Op 6, 7 en 8 september 2013 wordt 't Plezantste Land in Lichtaart opnieuw omgetoverd tot Gameland.

2013-09-BJL-Gameland180Gameliefhebbers houden het weekend van 6, 7 en 8 september best vrij want dan kunnen ze in Bobbejaanland terecht voor de nieuwste games en laatste snufjes uit de gamewereld. Naast de 50 attracties slaan de grootste gamepublishers en hardwarefabrikanten hun tenten gedurende 3 dagen op in ’t plezantste land in Lichtaart.

Steven Leunens organiseert al voor het derde jaar op rij Gameland: “Uiteraard is Gameland een hoogdag voor gamers maar ook mensen die minder met games bezig zijn, zullen aan hun trekken komen. Alle attracties van Bobbejaanland zijn gewoon open en voor de gelegenheid hebben we bepaalde attracties ook in een nieuw jasje gestopt. Zo zullen de DIZZ en de Sledgehammer niet meer te herkennen zijn. Nintendo zal tijdens Gameland iedereen ook voorzien van een heuse Luigi snor, om het jaar van Luigi extra in de verf te zetten. Op zaterdag zullen ze dan ook proberen het wereldrecord valse snorren te verbreken. Er zal dus veel meer te zien zijn tijdens Gameland dan enkel games.”
De organisatie mikt ook dit jaar weer op meer dan 20.000 bezoekers.
   

Grote namen

Met meer dan 20.000 bezoekers was de tweede editie een groot succes. Net zoals vorig jaar is er dus een derde dag toegevoegd aan het programma. Daarnaast wist de organisatie opnieuw zowat elke grote naam uit de gamewereld te strikken.
Deze namen bevestigden reeds hun komst: Nintendo, Playstation, Activision, Game Mania, 4Gamers, Ubisoft, Studio Brussel, HP, Intel, Selexion, MSI, LowLandLions, Outpost, Gamebox, PROG4MER, Esportbond, Gamegear, Awesom Retro, Tt eSports, SteelSeries en PrivateGameRoom.
Verder zijn er ook enkele games die voor het eerste in de Benelux zullen te zien zijn zoals de nieuwe Gran Turismo 6, Just Dance 2014, Skylanders Swap Force en vele anderen. Daarnaast zijn er ook enkele mediapartners waaronder Studio Brussel. Het programma De Maxx zal zaterdag zelfs live uitzenden vanop Gameland.
   

Gaming4life

Ook Charlotte Van Brabander, bekend als gamer en pokerspeelster, zal haar opwachting maken tijdens Gameland. Zij komt langs voor haar project Gaming4life waarmee ze geld inzamelt voor kinderziekenhuizen in België. Met het geld wil Charlotte consoles, games en andere apparatuur kopen om zo het leven van langdurig zieke kinderen wat aangenamer te maken.
Vorig jaar bracht dit project bijna 10.000 euro op dat rechtstreeks naar het UZ Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth ging.
   


2013-09-BJL-Gameland420   

Praktisch

Normaal kost een toegangsticket voor Bobbejaanland 32 euro. Speciaal voor Gameland worden tickets aangeboden aan 25 euro (enkel in voorverkoop). Deze zijn nu beschikbaar via www.gameland.be.