Euro Attractions Show 2013

Editie in Parijs

De pretparkindustrie maakt zich op voor een nieuwe Euro Attractions Show, kortweg EAS, toch wel the-place-to-be in Europa voor al wie te maken heeft met pretparken.

2013-08-EAS180Deze editie zal plaatsvinden in Parijs, namelijk in Porte de Versailles. Maar liefst 385 exposanten hebben zich reeds aangemeld. Dit is een stijging van zo’n 10% ten opzichte van de voorgaande editie in Berlijn. Deze specifieke handelsbeurs zal gedurende drie dagen niet alleen een tentoonstellingsruimte zijn voor al die bedrijven, maar zal ook het middelpunt zijn van allerlei boeiende conferenties met toespraken van prominenten uit het wereldje. Zo zal men dieper ingaan over het belang van story telling bij attracties, social media 2.0 en hoe men meer geld kan vergaren van de bezoeker die in het park is. Daarnaast zijn er traditioneel topics zoals veiligheid, educatieve aanbiedingen en innovatieve technologieën die aan bod komen.

Speciale networking ontmoetingen staan gepland tijdens deze driedaagse, zeer interessant voor jonge bedrijven die nog een beetje hun weg zoeken. Zo is er de openingsreceptie op 18 september in het bijzonder fraaie Musée des Arts Forains waar de geschiedenis van Europese kermissen en attracties mooi uitgebeeld staat. Ook is er een exclusieve rondleiding achter de schermen in de twee grote Parijse parken: Disneyland Paris en Parc Astérix. In Disneyland Paris gaat bovendien IAAPA Institute for Attractions Managers door van 15 tot en met 17 september 2013. Tijdens dit driedaags programma krijgen mid-level managers een inzicht in verschillende disciplines van pretparkbeheer, met aspecten uit financieel beheer, marketing, leiderschap, operations en veiligheid. Op 17 september is er bovendien een speciaal seminarie over veiligheid, waarbij men niet alleen presentaties zal geven, maar ook uitleg zal verschaffen tijdens speciaal ingerichte rondleidingen.

EAS zelf vindt plaats van 18 tot en met 20 september. Tijdens een speciaal ontbijt op 19 september zal gastspreker Philippe Gas, CEO van Disneyland Paris, het woord nemen. De laatste dag is er een speciaal programma voorzien, waarbij FECs (Family Entertainment Centers, zeg maar indoor-parken) centraal staan.

Openingsuren:
18 september: 10u30 – 18u00 (openingsceremonie)
19 september: 11u00 – 18u00
20 september: 11u00 – 16u00

Prijskaartje:
60 Euro2013-08-EAS420

  
Maak kans op twee vrijkaartjes